אפליקציית ביט (bit) של בנק הפועלים מציעה לראשונה ללקוחותיה להפקיד כסף ב"כיסי חיסכון" צוברי ריבית בפיקדונות רבעוניים ייעודיים. היא עושה זאת אחרי שהמתחרה פייבוקס (paybox) יצאה לפניה בצעד דומה, אך בפיקדונות נזילים ואחרי שחברת האשראי מקס החלה לאחרונה להציע פיקדון נזיל משלה.
בשלב זה ניתן יהיה להפקיד כסף לפיקדון של ביט בריבית קבועה שנתית בשיעור של 4% למשך שלושה חודשים (רבעון) ללא אפשרות משיכה.
הסכום המינימלי להפקדה בביט הוא 10 שקלים והסכום המקסימלי להפקדה הוא 20 אלף שקל (המהווה סכום היתרה המקסימלית באפליקציה). ניתן לפתוח כמה כיסי חיסכון במקביל, או אחד אחרי השני, עד סכום של 20 אלף שקל. כלומר, אחרי 3 חודשים ניתן להפקיד שוב סכום בפיקדון אחד או יותר, כך שימשיך לצבור ריבית. כיוון שבהפקדה חוזרת כזאת נצברת ריבית דריבית, גובה ריבית מתואמת שנתית עומד על 4.06%.
אם כך כמה הצרכן מרוויח? ניתן לצבור ככה החל מ-10 אגורות ריבית ועד 203 שקל בשלושה חודשים ובשנה: כ-40 אגורות ועד 812 שקל ריבית.
לאחר שלושה חודשים, הקרן והריבית ייפרעו אוטומטית ויועברו ליתרה באפליקציה, או לחשבון הבנק שהזין המשתמש בביט אם הסכום עולה על מגבלת היתרה בביט. מי שפורע את הפיקדון ישלם מס רווחי הון למדינה על הקרן הכספית בפיקדון של 15% נומינלי.
מביט נמסר כי השינויים צפויים להתעדכן בגרסה חדשה של האפליקציה במהלך השבועות הקרובים.