לאחר שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הטיל אולטימטום – החוק שמובילה עוצמה יהודית ל"עונש מוות למחבלים" עבר אתמול בוועדת הכנסת. השר אמר בדיון כי "הצעת החוק היא חלום". הצעת החוק כנראה תעלה לקריאה ראשונה במליאה ביום רביעי או בשני הבא.
מתאם השבויים והנעדרים בממשלה, תת-אלוף (במיל') גל הירש, שהתנגד להצעת החוק בעבר, אמר בדיון כי "כיוון שהחטופים החיים נמצאים כאן, אנחנו מטבע הדברים נמצאים במציאות שונה – לכן העמדה שלי בדיון הקודם התייתרה. עמדת רה"מ היא בעד קידום החוק. אני רואה בחוק הזה כלי לשחרור חטופים בעתיד".
הירש הוסיף כי "אני עומד על הזכות שתהיה לשב"כ, למתאם השבויים הנעדרים, לשירותים החשאיים ולגופי הביטחון חוות דעת חסויה לבית המשפט קודם גזר הדין על עונש מוות – וזה צריך להיות חלק מהחוק". בן גביר השיב: "(לשב"כ וליתר הגופים) לא יהיה שיקול דעת בחוק הזה. ברגע שאתה נותן שיקול דעת אתה פוגע באפקט ההרתעה". את החוק יזם בן גביר והגישה לימור סון הר מלך.