1. קודם כל, אמש הוכח שאפשר לקיים משחק כדורגל בבלומפילד גם ללא אבוקות, רימוני עשן ושאר מיני פירוטכניקה ועדיין ליהנות מאווירה מחשמלת ביציעים, דרמה על כר הדשא והרבה מאוד רגש - בעיקר בחסות האחים גלי וזיו ברמן, שחזרו ליציע אחרי שנתיים בתופת של עזה (ראו בנפרד).
השניים, יחד עם עשרות אלפי אוהדי מכבי ת"א, עוד נהנו מהמחצית הראשונה, שהסתיימה עם יתרון 0:1 אחרי נגיחה של הייטור (42), אבל אחרי ההפסקה הקבוצה שלהם התפרקה, חטפה רביעייה תוך 16 דקות והפסידה לבית"ר ירושלים 6:2. זאת הייתה פשוט רבע שעה מהממת עם שתי טעויות ענק של שחקני מכבי ת"א, שהגישו לבית"ר את הניצחון על מגש.
4 צפייה בגלריה
yk14575184
yk14575184
(איזה גול! עדי יונה חוגג את השער המדהים שכבש | צילום: עוז מועלם)
2. זה התחיל עם רז שלמה (49), שהחזיר כדור רשלני לרועי משפתי וירדן שועה יירט אותו כדי להשוות ל-1:1. שתי דקות מאוחר יותר עדי יונה השלים מהפך בסיומו של מבצע אישי מרהיב, שבמהלכו פירפר את רוי רביבו ושלמה, ואז הגיעה הטעות של שוער מכבי ת"א. משפתי הצמיד את ראשו לזה של שועה ועשה תנועת דחיפה קלה, שועה צנח לדשא וזה הספיק לשופטת ספיר ברמן כדי להרחיק את השוער ולשרוק לפנדל, אותו הפך עומר אצילי (64) לשער השלישי של בית"ר. זה לא נגמר, כי אחרי דקה מהלך קבוצתי נהדר של בית"ר הסתיים בשני של יונה וב-1:4 של האורחים.
4 צפייה בגלריה
yk14575214
yk14575214
מה עבר לו בראש? (2). משפתי
4 צפייה בגלריה
yk14575188
yk14575188
מה עבר לו בראש? (1). רז שלמה | צילום: עוז מועלם
כאן לא הסתיימה מסכת הטעויות, כי בדקה ה-78 יואב ג'ראפי, שהחליף את משפתי, יצא לא טוב לכדור ארוך ושועה ניצל את זה כדי להבקיע את החמישי. בדקה ה-86 שוער בית"ר מיגל סילבה הצטרף למצעד הטעויות כשבעט את הכדור על קרווין אנדרדה בדרך ל-2:5. והיה גם קינוח עם מבצע בתוספת הזמן של מחליפי בית"ר, דור חוגי וזיו בן-שימול, שקבע את תוצאת המשחק.
4 צפייה בגלריה
yk14575248
yk14575248
הפוך שועה, הפוך
3. מעבר לשמונת השערים, זה היה משחק מדהים שהסתיים בתחושת החמצה של שתי הקבוצות. כן, גם אצל בית"ר ירושלים, שהוכיחה שוב כי היא יכולה להיאבק על האליפות, אבל יש לה מעידות שמרחיקות אותה מהפסגה. כמו ההפסד בשבוע שעבר בטדי להפועל באר-שבע, כי ניצחון היה יכול להקפיץ אותה למקום השני. יש לברק יצחקי בקבוצה כוכבים כמו שועה, אצילי ואתמול הצטרף אליהם גם יונה, שיכולים לרוץ לאליפות, רק אם הם קמים בבוקר על הצד הנכון - ולצערם זה לא תמיד קורה.
4. אבל ההחמצה הגדולה ביותר היא של מכבי ת"א, שהייתה יכולה לדלג אמש על פני באר-שבע. כנראה שאין לה העונה קילר אינסטינקט, ויותר מזה - היא פגיעה, כמו שאפשר היה לראות אמש. התפרקות כזו לא אופיינית למועדון הפאר הזה, שסופג לראשונה בהיסטוריה שישייה בבלומפילד. השאלה עכשיו היא איך הקבוצה תקום מזה לקראת המשך הליגה. למזלה, יש לה עכשיו שלושה שבועות של פגרה כדי לתכנן את דרכיה.

הפספוס הקבוע של פ"ת

הפועל פ"ת הייתה יכולה לחגוג את החזרה שלה לליגת העל עם פתיחה הרבה יותר טובה – רק שבינתיים הסיפור מתסכל מאוד מבחינתה. היא צוברת את הנקודות שלה, אבל כמעט תמיד יוצאת ממשחקים בתחושת החמצה, משהו קטן שהתפספס ומנע ממנה את הניצחון. בדיוק כמו במחזור הקודם מול בני-סכנין, פ"ת איבדה אמש פעמיים את היתרון בדרך ל-2:2. תיקו רביעי ברציפות – ממש לא רע לעולה חדשה, אבל עומר פרץ יודע שאלו נקודות קריטיות שהלכו לאיבוד.
ההתחלה הייתה אידיאלית עבור האורחת. יונתן כהן, הרכש החדש שהבטיח שהוא מגיע רעב מתמיד, הוכיח שהוא מתכוון לכל מילה עם שער בכורה בקבוצה אחרי דקה וחצי של כדורגל, שהשלים התקפה מסודרת וכדור רוחב של שחר רוזן. אבל כאמור, התסריט חזר על עצמו במהרה: כדור עומק של רותם חטואל מצא את יונתן פרבר, שהמשיך לג'אבון איסט שנגח פנימה (23).
רועי דוד, שהחליף את כהן שנפצע, סיים התקפה מרהיבה של פ"ת עם שער בדקה ה-68 (בישול נהדר של תומר אלטמן), אבל איסט סגר צמד ארבע דקות לסיום ודאג לחלוקת נקודות. לא רק למכבי חיפה יש חלוץ ג'מייקני נהדר – טריבנטה סטיוארט – גם מעבר לכביש אפשר למצוא אחד כזה. (לירן ביטון)