לפני האוכל, כמה מילים על הנוף. וזה שנשקף מהבר-מסעדה התל-אביבי Lookout אינו ממש טיפוסי. ברקע: גלשני רוח צבעוניים נישאים על גלי ענק מלאכותיים שיוצרת בריכה ענקית. ככה זה כשאתה רוף-טופ הממוקם מעל פארק הגלישה של תל-אביב. להרגשה החו"לית מצטרפים המראה והאווירה במסעדה – משהו שבין תאילנד לסרי-לנקה, שמספק חוויה שהיא גם בילוי.
1 צפייה בגלריה
yk14592973
yk14592973
(צילום: אנטולי מיכאלו)
וזה ממשיך בתפריט, ובו מגוון מנות קטנות, ללא עיקריות, על טהרת הדגים הנאים והרבה ירקות ישראליים. הקו הקולינרי מושפע מהחוף המערבי של קליפורניה ועד לרחובות סרי-לנקה, תאילנד, מלזיה, מקסיקו ונגיעות מהים התיכון. למשל סשימי אינטיאס (עם שעועית תאילנדית, נענע, כוסברה, וינגרט מהמזרח וקשיו, 72 שקל). או טאטאקי טונה (שומשום, וינגרט מיסו לבן, יוגורט, בצל ירוק, סובה ומלפפון, 68 שקל). וגם שיפוד צ'יקן סטאיי ברוטב חמאת בוטנים (66 שקל) או צלעות תירס חריפות (עם איולי מעושן, ליים וגבינת מנצ'גו, 52 שקל). וגם הפתעה קצת איטלקית – רביולי כרישה עם מרווה, עלי לפת וחמאת לימון (72 שקל). לכל הנוי הזה אחראי השף אורי לוי (לשעבר "שילה"), שפתח את Lookout עם עוד שני שפים מ"שילה", אדם ברזילי ועילי הררי.
ויש גם קוקטיילים פוטוגניים ושני קינוחים, שניהם מצטיינים: מוס שוקולד עם קרם אנגלז (48 שקל); וקרם ברולה, צ'אי מסאלה וסלט תפוחים חמצמץ (46 שקל).
Lookout, איתן לבני 30, תל-אביב. שלישי-חמישי ומוצ"ש בין השעות 24:00-18:00.