יש אנשים שנכנסים לחנות בגדים כשהם רוצים להתאוורר, יש כאלה שהולכים לבית קפה או מטיילים בחוף ים. ואני? הולך לחנויות יצירה.
לא משנה איפה אני נמצא, ברגע שאני רואה שלט של חנות כזו אני נכנס פנימה לבדוק מה יש שם. משהו במדפים האלה, עם כל הצבעים, החוטים, הקופסאות והבדים, מעורר בי השראה. בכל פעם שאני קצת משועמם אני נכנס רק להציץ ולהסתובב, וגם לצאת עם שקית מלאה באביזרים. לא תמיד אני באמת יודע מה אעשה איתם, אבל אפשר להיות בטוחים שכבר אמצא להם שימוש.
3 צפייה בגלריה
yk14584261
yk14584261
(צילום: אביגיל עוזי)
הכי אני אוהב ששום דבר לא משרת את מטרתו המקורית - במקל עץ אני כבר רואה מאפה, אולי בצק מלופף סביבו וממולא, או בכלל להשתמש בו כמערוך עם יותר עדינות ושליטה. תבנית קטנה לצבעי מים זו מבחינתי תבנית לקינוח, ואם זה אריח קרמיקה - למה לא להשתמש בו להגשה של מנה?
היופי בחנויות האלה הוא שהן לא מגבילות אותי, אלא להפך, נותנות לי רעיונות למנות, לכלים, להגשה, ובעיקר אפשרות לשחק עם אוכל כמו שילדים משחקים בפלסטלינה.
כשאני נכנס לחנויות מוצרי תחביב יש בזה משהו כמעט טיפולי, להסתובב בין מדפים של השראה ולגלות פתאום רעיונות חדשים. הגבול בין מטבח לסדנת יצירה הוא ממש דק.

בורקס על מקל

במקום מערוך, נסו למצוא מקל דק וארוך ממנו.
לבצק הבורקס:
1 ק"ג קמח
חצי ליטר מים
20 גר' מלח
הכנת הבצק:
1. להניח הכל במיקסר, לערבב היטב עד קבלת בצק חלק ולהניח בצד כשעה.
2. לאחר שהבצק עמד מחלקים אותו לכדורים יפים במשקל 150 גר' כל אחד.
3. משמנים היטב ועם הרבה שמן כל כדור וגם את התבנית ומניחים את הכדורים למנוחה נוספת – עדיף במקרר, ללילה, ואם אין זמן אז כשעה בטמפ' החדר.
הכנת הבורקס:
1. משמנים היטב את משטח העבודה ואת המקל ומרדדים כל כדור למלבן דק מאוד-מאוד.
2. מניחים את המקל במרכז הבצק, ובנקודה הזו מקפלים את שני חצאי הבצק כך שהמקל קלוע בין שתי השכבות.
3. מותחים היטב את הבצק.
4. מניחים כף מהמילוי בקצה, ליד המקל, ומגלגלים את הבצק עם המקל עד שהבצק מלופף כולו סביב המקל, שולפים את המקל החוצה ומניחים את הבורקס המגולגל בתבנית אפייה משומנת.
5. אופים את הבורקסים בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

מילויים ונהנים

למילוי בשרי לבורקס:
250 גר' בשר בקר טחון
200 גר' צנוברים קלויים
1 כף בהרט
מלח, פלפל שחור
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה:
1. מטגנים בשמן זית את הבצל עד שמתחיל להשחים.
2. מוסיפים את הבשר עם התבלינים והצנוברים וממשיכים לטגן מס' דקות עד שכל הבשר עשוי ומוכן.
3. מניחים את התערובת בצד להתקרר, ולאחר מכן ממלאים את הבורקס.
למילוי דלעת וצימוקים לבורקס:
250 גר' דלעת
1 בצל קצוץ דק
100 גר' צימוקים זהובים
מלח
כפית בהרט
אופן ההכנה:
1. מגרדים בפומפייה את הדלעת או קוצצים דק.
2. מטגנים עד הזהבה את הבצל, מוסיפים את הדלעת ומאדים כחמש דקות.
3. מוסיפים את הצימוקים והתבלינים, ממשיכים לטגן כחמש דקות נוספות, ומקררים.