כלי תקשורת בלבנון דיווחו אמש כי כטב"ם תקף באזור מחנה הפליטים הפלסטיני עין אל-חילווה שבצידון. זמן קצר לאחר מכן, עדכן דובר צה"ל כי חיל האוויר תקף מחבלים שפעלו במתחם אימונים של חמאס במקום. "המתחם הצבאי שהותקף שימש את מחבלי ארגון הטרור לאימונים והכשרות כדי לתכנן ולהוציא לפועל מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ומדינת ישראל", מסר. משרד הבריאות של לבנון עדכן כי בתקיפה נהרגו 13 בני אדם ונוספים נפצעו.
מדובר בתקיפה הקטלנית ביותר של חיל האוויר בלבנון מאז הפסקת האש לפני כמעט שנה. לפי אחד הדיווחים במדינה, רכב הותקף בשלושה טילים בכניסה למחנה הפליטים - שפגעו בתוכו ומחוצה לו. בצה"ל אמרו כי לפני התקיפה "ננקטו צעדים כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק, תצפיות מהאוויר ומידע מודיעני נוסף".
1 צפייה בגלריה
תקיפת כטב"ם באזור מחנה הפליטים עין אל-חלוה, בצידון
תקיפת כטב"ם באזור מחנה הפליטים עין אל-חלוה, בצידון
תקיפת כטב"ם באזור מחנה הפליטים עין אל-חלוה, בצידון
צה"ל הולך ומתקרב למהלך התקפי מוגבל נגד חיזבאללה. בישראל מעריכים שלחיזבאללה נותרו עשרות אלפי רקטות כאלו וכמה אלפי טילים, בנוסף לייצור של אלפי כטמ"מים ורחפני נפץ חדשים מאז לסוף המלחמה.
צה"ל מחזיק עדיין חמישה מוצבים בדרום לבנון בפריסה רחבה לאורך כ-135 הק"מ של הגבול, בין הר דב לראש הנקרה, בנקודות שולטות. המוצבים נמצאים ממש בקו המגע, בטווח של 500-1,000 מטרים מגדר המערכת. השיח על הסדר עם ממשלת לבנון התבסס על ההחלטה ההיסטורית של השלטון בביירות לפרק את חיזבאללה מנשקו, לפני כחצי שנה, אך ככל שחלף הזמן, כך התגלה בצה"ל, משימה זו גדולה על צבא לבנון ומתנהלת בעצלתיים.