זו כבר לא "שביתה איטלקית", וגם לא "מתיחות בחדר ההלבשה". התקשורת שלפה את נשק יום הדין: מרד.
עד כדי כך. משלב מוקדם מאוד של העונה עלו דיווחים סביב ריאל מדריד הטוענים כי השחקנים לא מסתדרים עם המאמן החדש צ'אבי אלונסו, אבל אחרי ה-2:2 מול אלצ'ה ביום ראשון, השיח החריף לרמה של ניסיון אקטיבי של חלק מהכוכבים לדחוק אותו החוצה, עם אוהדים שמאשימים אותם בחוסר מאמץ. ריאל עדיין במקום הראשון, וניצחון הערב (22.00) ביוון על אולימפיאקוס יחזק את מעמדה בשמינייה הראשונה בצ'מפיונס, אבל היכולת הלא מרשימה (שלושה משחקים רצופים בלי ניצחון) והחיבור הלקוי על הנייר עם צ'אבי אלונסו מעכירים את האווירה. גם פגרת הנבחרות לא עזרה בניטרול המתח.
החשוד המיידי
מן הסתם, בפודקאסט "אל פרטידזאדו דה קופה" הצביעו ראשית כל על ויניסיוס ג'וניור. אל תנסו להיראות מופתעים. מאז התקרית הפומבית בקלאסיקו לפני חודש – כשהחלוץ השתולל אחרי שהוחלף, קילל והצהיר כי יעזוב את הקבוצה – כבר אין דרך להסתיר את היחסים העכורים בינו לבין המאמן. יותר מכך – במועדון עובדים בימים אלה על הארכת החוזה של הברזילאי שמסתיים בסוף העונה הבאה, אבל בספרד נטען כי הוא הקפיא את המגעים בגלל הקשר הלקוי עם אלונסו ואמר לנשיא פלורנטינו פרס כי המשך ההתקשרות אינה האופציה הטובה ביותר עבורו.
אבל ויניסיוס הוא לא סתם שחקן מסוכסך, אלא בעל כוח בחדר ההלבשה. באותו פודקאסט הצביעו על כך שבמחנה שלו נמצאים שני ברזילאים אחרים, רודריגו ואנדריק, ואיתם פדה ואלוורדה, פרלאן מנדי וברהים דיאס. מקורות אחרים דיברו על כך שגם ג'וד בלינגהאם, אדוארדו קמאבינגה ושחקני הרוטציה המתוסכלים שלא רואים מגרש נמצאים בפינה הברזילאית.
קיליאן אמבאפה, בעונה מעולה עד כה, ניצב במחנה הנגדי שתומך במאמן החדש, ואיתו מנהיג חזק בדמות תיבו קורטואה, ארדה גולר שפורח תחת אלונסו ושחקני הרכש אלבארו קרראס ודין האוסן. בלגן רציני. העיתונאי חורחה פיקון צייץ: "המצב בחדר ההלבשה הפך בלתי נסבל. אני בטוח שחלק מהפתרון צריך להיות מכירות של שחקנים בחלונות הקרובים כדי לראות שבמועדון לא מפחדים לקבל החלטות קשות".
נלחם בהרגלים מתקופת אנצ'לוטי
קו המחשבה הזה לוקח בחשבון שפרס ייעמוד מאחורי אלונסו, כוח עולה באירופה ושחקן עבר אהוב במועדון, אבל האם זה אכן המקרה? נראה שהדבר היחיד שמסכימים עליו בספרד הוא שישנה בעיה רצינית, אבל האפשרויות קדימה מגוונות ותלויות ב"מקורב" המדליף.
מה שנראה בטוח כרגע הוא שוויניסיוס רותח, שהוא לא לבד ושאלונסו לא נקי מביקורת. למשל, בגלל מכת הפציעות בהגנה והרצון לנהל את העומס של השחקנים שחזרו מפגרת הנבחרות, הוא עלה מול אלצ'ה במערך חדש ומשונה (ללא ויניסיוס שלא פתח) שכמעט עלה לריאל בהפסד, לפני שבלינגהאם הציל נקודה בשער מאוחר. הספרדי הוא גם מאמן קשוח יותר מאלו שפגשו רוב השחקנים בקריירה, אדם שיכול לצרוח באימונים ופחות להסתחבק עם החבר'ה, תכונה שמתחברת כמו שמן ומים עם האופי של רוב הסגל.
ב"אתלטיק" טענו שמהרגע הראשון היו שם בעיות. אלונסו לא אהב את ההרגלים שהתפתחו בתקופת קרלו אנצ'לוטי, והבהיר לשחקנים שיצטרכו לרוץ ולעבוד קשה יותר. הוא הידק את המשמעת עם כללים חדשים בחדר ההלבשה, ובא בדרישות שהשחקנים לא מתחברים אליהן עד היום. אולי החלק החשוב ביותר בכתבה היה התוספת הזו: "השחקנים התרגזו כשגילו עד כמה מעט חופש יש להם להציג את יכולותיהם על המגרש, גישה העומדת בניגוד לדרישות חסרות הגמישות של המאמן". אחד המצוטטים הוסיף: "השחקנים עברו ממאמן שבקושי היה מעורב באימונים לאחר שנראה כמו שחקן נוסף". "הוא חושב שהוא פפ גווארדיולה, אבל הוא בסך הכל צ'אבי", עקץ מרואיין.
קשה לבוא לצ'אבי בטענות אחרי אמירות כאלה. הוא עבד בצורה מסוימת שהצליחה מאוד בלברקוזן, והרגיש שהמקצוענות במדריד התרופפה מעט ועליו לשפר אותה. אפילו הטניסאי האגדי רפאל נדאל בצד שלו, ואמר: "ויניסיוס צריך להבין מי הבוס ולכבד אותו".
אבל בין הביקורות הפנימיות לדיווחים על מרד, המאמן ממש לא חסין, וכך פרצה אתמול אש בשדה הקוצים של השמועות באירופה: ליברפול תיפרד מארנה סלוט אחרי הפתיחה הכושלת לעונה, צ'אבי אלונסו יעבור לאנפילד במקומו (עוד מועדון בו הוא זכור באהבה), ובברנבאו יקבלו מחדש את השם שאף שחקן ואוהד לא יאמר לו לא: זינדין זידאן.
ניצחון גדול לחלאילי
גלאטסראיי על סף השמינייה הראשונה, אוניון סן-ז'ילואז פתחה עם שלוש נקודות מארבעה משחקים – וזה היה הרקע להפתעה גדולה אתמול בטורקיה בפתיחת המחזור החמישי בליגת האלופות, כשאלופת בלגיה יצאה עם 0:1 מרשים. ענאן חלאילי שיחק 90 דקות מצוינות.
שתי הקבוצות האחרונות שלא צברו נקודות, איאקס ובנפיקה, נפגשו באמסטרדם – וההולנדים הקורסים הפסידו 2:0 ונשארו במקום האחרון. אוסקר גלוך נכנס בדקה ה-74.







