כנראה שהחמצתי את האירוע שבו הפועל ת"א הכריזה שהיא מפעל צדקה של דקות לישראלים שרמתם אינה מתאימה ליורוליג, או שהיא פתחה תיבת תלונות לעובדיה המשולמים ביד הכי רחבה שהייתה אי פעם, וכנראה מעבר לשווי השוק האמיתי שלהם.
הפועל היא קבוצת ספורט מקצוענית, עסק כלכלי, ועליה להתנהל בצורה הכי עניינית על מנת להשיג את מטרותיה. המרכזית היא להשתלב בין שמונה הראשונות ביורוליג. כרגע אין לה אף ישראלי כשיר שיכול לתרום בנושא הזה. האם היא צריכה לקחת סיכונים על מנת לשמח אוהדים שרגשותיהם הפטריוטיים נפגעו? הרי אותם אנשים יהיו גדולי המלעיזים אם הפועל תיכשל. אלה שרוצים גם הצלחה ביורוליג, גם אליפות המדינה וגם לשתף ישראלים - וכל דבר פחות מזה לא מקובל עליהם. מדובר בחובבי תלונות מקצועיים, שלא מבינים שמשהו תמיד בא על חשבון משהו אחר.
וזה לא שהפועל ויתרה מראש על הישראלים שלה. היא הימרה על תומר גינת כשחקן הטבעי היחיד בעמדה מספר 4 - וזה מעמיד אותה בסכנה מקצועית כשמדובר בעונה שלמה. אבל אם היה עוד 4 בכיר, לגינת לא היה מקום ובקבוצה כנראה רצו לשמור על מעמדו של הישראלי שהפך לסמל. גם לים מדר, ניתן להניח, היו שומרים מקום בקבוצת היורוליג, אבל הוא נפצע בנבחרת. השאר, עם כל הערכתי העצומה אליהם, לא ברמת צמרת היורוליג שבה הפועל מתמודדת. למעשה, חוץ מרומן סורקין גם אף שחקן ישראלי של מכבי לא היה רואה דקה משחק בהפועל בזירה האירופית.
כאמור, יש לזה מחיר. הישראלים של הפועל בכושר פחות טוב מהישראלים של יריבותיה בצמרת הליגה שלנו והשפעתם על הקבוצה מוגבלת כרגע. כשגינת יחזור זה יהיה שונה, ואם מדר לא סיים את העונה הפועל כבר תחזיק בסגל חזק מאוד גם בזירה המקומית.
זה כמובן לא נכתב מתוך זלזול ביכולותיהם של גיא פלטין - שחקן שמשנה משחקים דרך ההגנה, בר טימור - גאון כדורסל ודמות להערצה, איתי שגב שהוא אתלט ושומר נהדר, יפתח זיו המוכשר ועוז בלייזר המגוון. כולם היו יכולים להיות שחקנים מובילים במועדונים אחרים, אבל בחרו בהפועל בגלל הכסף ובגלל האפשרות להיות חלק מפרויקט היסטורי. לכל החלטה יש רווחים ויש מחירים. אלה החיים. אל תרחמו עליהם.






