לפני כחצי שנה הכלבה ניקה ניצלה לאחר שנמצאה פצועה בכפר בדואי בנגב. היא הגיעה להסגר הרשות העירונית בערד, שם פנו לעמותת "תנו לחיות לחיות" כדי לנסות להציל אותה.
ד"ר שרון מעוז נבון, מנהלת בית המחסה של "תנו לחיות לחיות" בכפר רות, סיפרה כי "ניקה הגיעה אלינו מההסגר בערד לאחר שנמצאה במצב פיזי גרוע. אנשי ערד חסו עליה ולא יכלו עוד להחזיק אותה, וביקשו שאנחנו ניקח אותה אלינו לשיקום ולמציאת בית". ד"ר מעוז נבון, שהיא גם וטרינרית העמותה תיארה את המפגש הראשון איתה: "היא הגיעה אלינו מפוחדת, עם פגיעה ברגל הקדמית, ובעצם חוסר יכולת ללכת עליה. מיד כשהגיעה העברנו אותה לטיפול בבית החולים הווטרינרי בבית דגן, שם קבעו שעדיף לקטוע את רגלה. לאחר החלמה קצרה היא הגיעה אלינו לבית המחסה בכפר רות, ושם עבדנו איתה על הסתגלות לחיים חדשים על שלוש רגליים, בתנאי בית, ניקה חיכתה אצלנו למשפחה מאמצת".
אחרי ניסיונות אימוץ שלא צלחו בישראל, בארגון פנו לזאק סקואו, פעיל אמריקאי ומשפיען רשת למען כלבים שהציל מאות כלבים בארה"ב ובמדינות נוספות בעולם.
ב"תנו לחיות לחיות" הקימו עמוד ייעודי באנגלית, במטרה לחבר את העולם לסיפורי הכלבים כאן בישראל. "שיתוף הפעולה שלנו עם זאק סקואו בעצם יאפשר להפיץ את העמוד, לחבר אותנו לאנשים שהוא מכיר שמחפשים כלבים עם סיפורי הצלה. זה לא שחסרים כלבים בארה"ב, אבל עדיין יש אנשים שהסיפורים כאן נוגעים לליבם, דווקא בעקבות המלחמה".
לניקה נמצא בית חם בלוס אנג'לס, ולפני כשבוע היא עלתה על טיסה בכיוון אחד אל הבית החדש שלה. ג'ניפר מילר, שאימצה את ניקה, היא תושבת לוס-אנג'לס שאימצה בעבר שלושה חתולים וכלב נוסף קטוע רגל. היא עדכנה את העמותה בשמחה שניקה משתלבת באופן מצוין בבית החדשה, ונהנית מחייה החדשים.
יעל ארקין, מנכ"לית "תנו לחיות לחיות", סיפרה כי "בישראל קיים משבר אימוץ קשה, ובעוד שמספר הכלבים במדינה עולה, רוב המאמצים בוחרים לקנות כלבים גזעיים ולא למצוא בית לכלבים עזובים. אנחנו פותחים כעת שיתוף פעולה עם זאק סקואו, שבמסגרתו אנו מקווים שעשרות כלבים ימצאו בית חם בקליפורניה בשנה הקרובה, ועם זאת, אני קוראים שוב לאנשים שמעוניינים להכניס שמחה לחייהם להגיע לבית המחסה שלנו ולאמץ כלבים שעוברים שיקום ואימון ורק מחכים ללב אוהב ומשפחה מחבקת".








