אוכל: שמן זית ראשון המסיק הוא שמן זית טרי המופק מהמסיק הראשון בכבישה קרה, ובדרך כלל מבלי שיעבור סינון. טעמו עז ומיוחד, עם מנעד בין חריפות, מרירות ועשבים ירוקים. זו בדיוק העונה למצוא אותו — רגע לפני סיום עונת המסיק — בחנות הדגל של “מסיק קיבוץ מגל”. שמן ראשון המסיק מספק חוויה יוצאת דופן שתעניק לכל סלט ולכל מנה אופי וטעם מיוחד.
בחנות המרשימה, המהווה גם סוג של מרכז מבקרים קטן, ניתן לקבל הסברים מקיפים על שמני הזית השונים שמפיקים כאן, שרבים מהם זכו במדליות בינ”ל. אפשר גם לטעום מכל סדרת שמני הזית, וקבוצות יכולות לאכול במקום ארוחה (בהזמנה מראש). יש גם לא מעט אירועים ושווקי אוכל — כדאי להתעדכן באתר.
“מסיק קיבוץ מגל” הוא אחד היצרנים הנחשבים והמבוקשים, ומהחלוצים ששיווקו את שמן הזית לפי זנים המותאמים למאכלים שונים. בסדרה הזנית תמצאו את האסקל, ארבקינה, לצ’ינו, פיקואל, קורונייקי, קורטינה וארבוסנה. בסדרה הארץ-ישראלית תמצאו את הנבלי, ברנע והסורי.
ויש גם סדרה של כרם יחידני משלושה אזורים שונים, כדי להביא לידי ביטוי את הטרואר הישראלי — ממש כפי שנהוג בעולם היין, שמשם שאבו השראה לחלק מהתפיסה והשיווק של השמנים.
רבים מהשפים בוחרים לעבוד עם שמן הזית של מסיק מגל, בהם גם אייל שני, חיים כהן, יובל בן נריה, יחי זינו, הקוסם ורבים נוספים.
לצד שמני הזית שבחנות, יש גם שמן שומשום נפלא וטחינה טובה, שמסיק מגל מייצר משומשום מגידול מקומי. את השומשום המקומי מגדלים כאן לאחר שבשנים האחרונות קיימו אנשי קיבוץ מגל, בהובלת המנכ”ל אורן הכסטר, פרויקט מרתק בתחום יחד עם פרופ’ צבי פלג מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית. זני השומשום המיוחדים שפותחו כאן עונים לשמות רון, מיקה ויעקובי — כל אחד מהם מתאים לשימוש אחר, ובעיקר מותאם לחקלאות מודרנית שמאפשרת תפוקה משופרת וקטיף ממוכן. כל זה מאפשר להחזיר את הגידול המסורתי שכמעט ונעלם מאדמות ישראל. גאווה לאומית של ממש. גם מהם תוכלו לטעום בחנות.
בשנים האחרונות החלו במגל לייצר חומרי קוסמטיקה מבוססי שמן זית, שגם אותם ניתן למצוא כאן.
רחוב: הגן הלאומי תל קאקון נמצא במרחק של מספר דקות נסיעה מהקיבוץ. בגן תמצאו שרידי מצודה צלבנית-ממלוכית, באר מים עתיקה ונוף מרהיב מהגבעה הצופה אל השומרון, השרון ורכס הכרמל. במקום גם אנדרטה לזכר לוחמי חטיבת אלכסנדרוני שנפלו בקרב קאקון במלחמת העצמאות.
מסיק קיבוץ מגל. מגל. טלפון: 04-628-7944








