(כ-25 עוגיות בגודל 40 גרם)
מה צריך לבצק עוגיות שקדים: • 200 גרם חמאה רכה • 130 גרם סוכר • 160 גרם סוכר חום • 2 ביצים • 480 גרם קמח • 1/2 כפית סודה לשתייה • 1 כפית ג'ינג'ר טחון • 1 כפית וחצי קינמון • 1 כפית מלח • 50 גרם שקדים מולבנים מקלות/ שקדים מולבנים חתוכים גס
לקרמל מלוח: • 150 גרם סוכר • 3 כפות מים • 150 גרם שמנת מתוקה (חמימה) • כרבע עד חצי כפית מלח (הערה למטה) • 15 גרם חמאה (כף)
לעיטור: • חופן שקדים מולבנים קצוצים • מלח ים אטלנטי/גס
כך עושים:
1. לבצק עוגיות: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד לקבלת מסה אחידה. עוצרים את המיקסר, אוספים מהדפנות את השאריות, מערבלים מעט ועוצרים.
2. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת ג'ינג'יר, קינמון, סודה לשתייה, מלח ומוסיפים לקערה, מעבדים קלות עד שרואים שהאבקות נטמעות, מוסיפים את השקדים תוך כדי ערבול אך ורק עד לקבלת גושי בצק (אין לעבד את הבצק יותר מדי).
3. מחלצים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
5. מכדררים כדורים במשקל של 40 גר' לעוגייה ומסדרים על גבי מגש עם נייר אפייה במרווחים ומקררים במקרר 10 דק' לפחות, בינתיים ממשיכים עם שאר העוגיות.
6. אופים בדיוק 11 דק', מוציאים את המגש ובעזרת כף פוחסים בעדינות את העוגיות כך שייווצר שקע. לאחר מכן מחזירים לתנור לעוד דקה וחצי בדיוק, מוציאים ומצננים לגמרי. שימו לב – יש לאפות כל מגש בנפרד.
7. הכנת קרמל מלוח: במחבת מחממים סוכר ומים עד להמסה מלאה, תוך כדי שמניעים את המחבת כל הזמן, שימו לב לא לערבב בעזרת כף, רק להניע את המחבת במעגלים, עד לקבלת צבע ענברי עמוק ומעט חום אגוזי.
8. מוסיפים בזהירות שמנת חמימה תוך כדי שטורפים היטב בעזרת מטרפה, כשהתערובת אחידה מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומלח ומערבבים לקרמל חלק (תטעמו את הקרמל. אם תרצו עוד מליחות אז תוסיפו מעט, כל אחד אוהב אחרת). מקררים ומעבירים לשקית זילוף.
9. הרכבת העוגייה: מזלפים בקרמל מלוח בשקע העוגייה, מפזרים מעט שקדים קצוצים ומספר גבישי מלח. שומרים את העוגיות בכלי אטום.