תמיד הייתי סקרן מדי, במיוחד בענייני אוכל. זה כמובן התחדד אצלי ברגע שהפכתי לנהג מונית. בהתחלה זה היה אחד היתרונות העיקריים מבחינתי. אני תמיד אשאר בעיני עצמי "גרגרן דרכים" מדופלם, או בשם השני שלי – שמן מקצועי. אני תמיד נותן לסקרנות שלי להוביל אותי למקומות הכי לא שגרתיים, מיוחדים וטעימים בכל רחבי הארץ.
לפעמים צריך למתוח רגליים אחרי ישיבה ונהיגה של כמה שעות רצוף, החלטתי לפנות לתחנת דלק בכניסה לעמיעד. אחר כך המשכתי לכיוון הכניסה לקיבוץ. ראיתי אנשים יושבים מול חנות היקב, ואז ראיתי את "פתפותים". מעבר לשם המעניין, על שלט היה כתוב "100% קמח כוסמין". בהתחלה לא הבנתי מה יכול להיות כבר השילוב הזה, קפה וכוסמין.
1 צפייה בגלריה
אפילו המחיר נורמלי. שבלול תרד | צילום: קובי רובין
אפילו המחיר נורמלי. שבלול תרד | צילום: קובי רובין
אפילו המחיר נורמלי. שבלול תרד | צילום: קובי רובין
מכירים את התחושה שהכול מסתדר לכם תוך שתי שניות על המקום? אז ככה זה הרגיש, כולל הצצה לכיוון המדפים מלאי המאפים בצד שמאל. דיברתי והזמנתי לי משהו קטן לאכול, אבל המבט שלי היה רק שמאלה למאפים. להזכירכם, ביחס למה שאני טועם בדרך כלל, אלה הכי בריאים על הדרכים בינתיים. הזמנתי מאפה שבלול תרד וגבינת ריקוטה. עדיין מדובר על קמח כוסמין בכל המאפים, אז כבר זכיתי מבחינתי. המחיר גם הפתיע לטובה - 14 שקל בלבד. אני חייב להודות: ברגע שצילמתי הסכמתי עם עצמי שמדובר במאפה די מושחת, אבל המחיר הנמוך והמרכיבים מצדיקים את העבירה הקלה.
אחרי הצילום נעמדתי ליד הדלפק ונגסתי להנאתי מהמאפה המופלא, אכן מושחת וטעים בהחלט, מלא גבינת ריקוטה לכל כיוון בנגיסה. מאפה קטן וטעים אבל בהחלט יכול להשביע בדרכים. חקרתי את בעלוֹת המקום, קרן וקייטי, כדי להבין את סוד הקסם של המקום הקטן שלהם. כל המאפים במקום כשרים למהדרין, הן מוכרות אותם בשעות מאוד מסוימות או עד שנגמרת הסחורה, כמו שאומרים. היה יותר מטעים לגלות את "פתפותים" ככה סתם על הדרך. אני אף פעם לא אפסיק להתלהב לגלות מקומות כל כך מקוריים בדרכים.