יותר ויותר מסעדות מציעות עכשיו בראנצ'ים בשבתות, אז הנה שניים שחורגים מהשגרה.
הנמל 24: הרבה לפני שחיפה הפכה למעצמה קולינרית, השף רן ראש פתח את "הנמל 24" – מסעדת שף, שזכתה להערכה וגיבשה קהל אוהד. לפני שנתיים וחצי, הוא עבר לבניין אבן בשכונת הדר בעל עבר מפואר. עכשיו ראש ושותפתו טל גלפר חונכים בראנץ' מושקע ומאוד טעים. "אני מאוד אוהב ארוחות בוקר וביצים עלומות", אומר ראש. "ומאחר שיש לנו גינה מדהימה, טל ואני אמרנו: 'למה שלא נעשה בראנץ' בשבת על בסיס המטבח הצרפתי, כולל קרוק מאדאם? זה משהו שמאוד חסר בחיפה'. אני משתדל לעשות מנות צרפתיות עם טוויסט מקומי. אגס בנדיקט שמוגשות עם תרד, שקשוקות המשלבות את הפרובנס וישראל וסלטים, ואני משתמש בעשבים ובתחמיץ של אורנים מהכרמל". ארוחה ליחיד - 82 שקל, לזוג - 159 שקל.
בר פרדיסו: במתחם הקולינרי של נחלת בנימין, קם לאחרונה בר-מסעדה, בהנהגת השפית דנה לי ברמן שמציעה בראנץ' מתוחכם - סלט אפרסמון, טרטר בקר ותפוצ'יפס, אספרגוס צלוי וביצת עיין, סינטה צרובה וצ'יפס, שניצל קיסר, פסטה עם חמאה ופרמזן, טוסטים מושקעים. "זה בראנץ' ששונה ממה שאנחנו רואים בכל מקום. גם אוכל צרפתי וגם דברים מהבית, בתקופה בה גדלתי בדרום אפריקה. הוא מיועד לאנשים שבאים להתפנק, לטעום ולנסות. כמובן, שיש גם דברים סולידיים יותר", מכריזה ברמן.
הנמל 24, עומר אל-כיאם 12, חיפה בר פרדיסו, נחלת בנימין 43, תל-אביב







