איילין היגינס, בת 61, היא לשעבר נציבת מחוז מיאמי-דייד שבו ניצח טראמפ ב-2024. בבחירות אתמול, היא הביסה את עמיתה הרפובליקני, אמיליו גונזלס, בהפרש של 18 אחוז.
מי שהצליחה להפוך אזור מתנדנד לכחול לפחות ברמה המוניציפלית, תהיה האישה הראשונה אי פעם בתפקיד, וגם האדם הלא-היספני הראשון שיושב בלשכת ראש העיר מאז שנות ה-90. רפובליקנים קובנים-אמריקאים שלטו בפוליטיקה העירונית במיאמי בשלושת העשורים האחרונים.
1 צפייה בגלריה
חוגגת. איילין היגינס
חוגגת. איילין היגינס
חוגגת. איילין היגינס
(Joe Raedle, Getty Images)
היגינס ניהלה קמפיין שהבטיח שינוי לאחר שנים של שערוריות שחיתות, בעיר שנשלטת על ידי שושלות פוליטיות: "יחד, הפכנו דף מהכאוס והשחיתות ופתחנו את הדלת לעידן חדש לעיר שלנו", אמרה היגינס, "אני דמוקרטית גאה, אבל אני משרתת את כל תושבי מיאמי". היא תחליף את ראש העיר הנוכחי, פרנסיס סוארס, שב-2024 ניסה לרוץ לנשיאות.
למרות שהבחירות במיאמי הן טכנית לא מפלגתיות, שתי המפלגות היו מעורבות בקמפיין. טראמפ תמך פומבית ואגרסיבית בגונזלס, ודמוקרטים בכירים הגיעו למיאמי כדי לעזור להיגינס. היגינס היא מהנדסת מכונות בהכשרתה ובעבר הייתה מנהלת חיל השלום בבליז. היא נבחרה לראשונה לתפקיד עירוני בשנת 2018 וניצחונה המוחץ ביום שלישי הראה כי בנתה קואליציה מגוונת של בוחרים שחצתה אתניות וקווי מפלגה. הממסד הדמוקרטי מיהר לחגוג את ניצחונה של היגינס מהמיינסטרים הדמוקרטי. חאקים ג'פריס, מנהיג המיעוט בבית הנבחרים של הקונגרס, צייץ בהתלהבות: ״ברכות לראשות העיר הנבחרת, איילין היגינס, על ניצחונה המוחץ על מועמדו של דונלד טראמפ. אנחנו מסמנים עכשיו את כל חברי הקונגרס מדרום פלורידה!"
פורסם לראשונה: 00:17, 11.12.25