החלטה לא שגרתית של אונסק"ו צפויה להפוך איטלקים רבים למאושרים במיוחד השבוע: המטבח האיטלקי הוכר על ידי הארגון הבינלאומי כ"אבן שואבת תרבותית", אחרי קמפיין מוצלח שהובילה ראשת הממשלה ג'ורג'ה מלוני.
ההודעה שאותה פירסם אתמול הארגון משמעה שהמטבח האיטלקי – מפסטה, דרך מוצרלה ועד ליין וטרמיסו – יוכרו כ"מורשת תרבותית שלא ניתן לנתק". לפי הדיווח ב"הגרדיאן", באיטליה רשומות כבר 21 מסורות ברשימה של הארגון, מאמנות הכנת הפיצה הנפוליטנית ועד לשירת אופרה. מדובר במדינה הראשונה שכל מסורת הבישול שלה הוכרה כבעלת מורשת תרבותית (ולא רק מתכון ספציפי).
מלוני, אשת הימין הקיצוני שטוענת כי המטבח האיטלקי הוא ביטוי של הזהות האיטלקית, אמרה אתמול: "בשבילנו, כאיטלקים, למטבח יש יותר משמעות מאוכל או אוסף של מתכונים. זה הרבה יותר מזה: זו תרבות, מסורת, חיים ועבודה".







