1. צמד בכותרות
הפועל באר-שבע פתחה את הסיבוב השני בדיוק כמו שסיימה את הראשון: עם ניצחון ביתי חשוב על יריבה חזקה, שביסס את מעמדה בפסגת הטבלה. הפעם זאת הייתה מכבי נתניה, הקבוצה בכושר ההתקפי הכי טוב בליגה, שאתמול לא הצליחה לכבוש, לראשונה מאז המחזור השני. מנגד, השחקנים הלוהטים של הליגה, דן ביטון ואיגור זלאטנוביץ', המשיכו להפציץ והעניקו לבאר-שבע ניצחון 0:2 קליל.
עוד לפני שהסתיימה הדקה הראשונה נעץ ביטון את הכדור ברשת של עומר ניראון, לאחר טעות קשה של השוער. ביטון, שבשני המשחקים הקודמים לא כבש אך בישל פעמיים לזלאטנוביץ', קיבל הפעם בישול מהסרבי. אקס נתניה חיכה עד לדקה ה-59 כדי להגדיל בעצמו את היתרון, תוך שהוא כובש משחק שלישי ברציפות. פריצה של זלאטנוביץ' הובילה להרחקתו של בלם נתניה, יובל שדה (76), ומאוחר יותר (85) גם באר-שבע נותרה בעשרה שחקנים כשאור בלוריאן ספג את הצהוב השני.
באר-שבע רחוקה כרגע שמונה נקודות ממכבי ת"א ובית"ר ירושלים, שיכולות לצמצם מחר את הפער. נתניה מצידה החמיצה הזדמנות להתקרב לשלוש הגדולות, וכעת הפועל ת"א נצמדה אליה. (שי מוגילבסקי)
2. יו, אדריאן
עם כל הכבוד למחאת האוהדים ביציעי האצטדיון בנתניה, הדרמה האמיתית הייתה על כר הדשא עם 2:2 בין הפועל ת"א לקריית-שמונה, שהשוותה בפנדל בדקה ה-99 אחרי שיריבתה כבר הובילה 0:2 בבטחה. הפתיחה הייתה כולם אדומה, בכיכובו של הצמד סתיו טוריאל את רועי אלקוקין. כבר בדקה השישית בישל טוריאל לאלקוקין את הראשון, ועם פתיחת המחצית השנייה (51) התחלפו השניים בתפקידים כשאלקוקין סידר לטוריאל את ה-0:2. אליניב ברדה הרגיש כבר את הניצחון השני ברציפות בכיס, אבל שי ברדה חשב אחרת. אדריאן אוגריסה צימצם במהירות (58) במבצע אישי נהדר, שהחזיר את המארחים לתמונה.
נקודת המפנה התרחשה בדקה ה-78: אלקוקין הורחק בכרטיס אדום, ויחסי הכוחות השתנו. הפועל ת"א נלחצה אחורה, קריית-שמונה שכבה על השער של אסף צור וגם הצליחה להשוות עמוק בתוך תוספת הזמן. יזן נסאר איבד את הכדור לעלי מוסא על סף הרחבה והכשיל אותו. גל לוי שרק לפנדל, אבל המהלך נראה גבולי כשנסאר התחיל את ביצוע העבירה מחוץ לרחבה, והמשיך למשיכת חולצה בתוכה. בכל מקרה, ב-VAR אישרו את הפנדל ואוגריסה השלים צמד מהנקודה הלבנה. (שמעון אלבז)
3. פעמיים דון
אולי זה התיקו בדרבי הירושלמי ואולי הקור של דצמבר שניער את המערכת, אבל נדמה שהפועל ירושלים סוף-סוף מתעוררת. אחרי סיבוב ראשון עגום ושבועות של אכזבות, עצבים ותחושת אובדן דרך, הקבוצה של זיו אריה פתחה את הסיבוב השני עם ניצחון חוץ 0:2 על מ.ס אשדוד, שהחזיר לה את הצבע לפנים והלחיץ את הקבוצות שמדורגות מעליה.
אשדוד הגיעה אחרי תשעה משחקים רצופים ללא הפסד, אבל גם עם סגל חסר בגלל פציעות והרחקות. היא פתחה חזק, שלטה והכתיבה את הקצב, אבל לא מצאה את הרשת. בצד השני, אוהדי ירושלים הצטרפו למחאת אוהדי הפועל ת"א נגד המשטרה, לא עודדו ב-13 הדקות הראשונות ותלו שלט: “הכדורגל שייך לאוהדים”.
זה היה אחר צהריים של החמצות וחוסר חדות, עד לרבע השעה האחרונה. בדקה ה-77 שלח המחליף גיא בדש כדור נפלא לסדריק דון, ששלח אותו לרשת, ובתוך תוספת הזמן דון שוב היה שם כדי להשלים בקור רוח צמד. (לירן ביטון)
4. שני כדורי הרגעה
הפועל חיפה ועירוני טבריה עלו למשחק ביניהן בידיעה שהפועל ירושלים ניצחה באשדוד והתקרבה אליהן בטבלה – לא בדיוק מתכון לשקט, בטח לקבוצה של גל אראל, שהגיעה עם שלושה הפסדים רצופים. המאמן גם ידע שאיבוד נקודות נוסף יסיים כנראה את דרכו במועדון, אבל למזלו מחצית שנייה סבירה הספיקה כדי להשיג 0:2 חשוב, שמעניק לו שבוע נוסף לפחות בתפקיד.
הליגה כל כך צפופה, שפתאום הפועל חיפה מוצאת את עצמה במקום התשיעי, תוך שהיא עוקפת את טבריה. הקבוצה של אלירן חודדה עוד עלולה לקבל עונש הפחתת נקודות בעקבות פרשת החוזים הכפולים, מה שיסבך אותה עוד יותר ויגזור עליה כנראה מאבק הישרדות נוסף עד הרגע האחרון.
אחרי 45 דקות חלשות של שתי הקבוצות, טבריה החליטה להעניק שלוש מתנות ליריבתה: זה התחיל כשאונדז'יי באצ'ו כבש שער עצמי בדקה ה-60, נמשך עם מוחמד אוסמן שהורחק בצהוב שני (66) ונחתם כשאיבוד כדור רשלני ברחבה סידר לנאור סבג את השני (79). (איתן גליקמן)







