אמנם קהל לא יהיה באולם כדי לראות מקרוב את ההיסטוריה, אבל זה לא מפחית מגודל המעמד: מכבי ת"א תהפוך הערב (18.00) לקבוצה הישראלית הראשונה שמשחקת במדינה ערבית, איחוד האמירויות, כאשר תתארח אצל בי-סי דובאי במסגרת המחזור ה-16 ביורוליג.
דובאי כבר פגשה את הפועל ת"א העונה ביורוליג, אך בשל שיקולים ביטחוניים ובעיקר פוליטיים העבירה את המשחק הביתי שלה לבוסניה. הפעם בדובאי ביקשו לארח בקוקה קולה ארנה הביתי – רק מול יציעים ריקים – ונענו בחיוב. למרות היעדרות האוהדים, אנשי המועדון הצהוב יוקפו באבטחה כבדה מאוד. "זה באמת מרגיש היסטורי", אמר מאמן מכבי עודד קטש. "עבורנו זה עוד משחק יורוליג ללא קהל, סיטואציה שאליה אנחנו רגילים כבר".
אבל בקבוצה לא נותנים לרקע הפיקנטי להסיח את הדעת ממה שבאמת חשוב – המשחק. אחרי שני ניצחונות רצופים ביורוליג, ושיפור המאזן ל-10:5 (מקום 16), לצד החזרה לאירוח משחקים בהיכל מנורה מבטחים, במכבי מרגישים שאנרגיות חדשות מילאו את חדר ההלבשה. הסגל גם התחזק עם החתמתם של איפה לונדברג וזאק הנקינס, שאמור לערוך בכורה ביורוליג אחרי שהספיק להתחמם בליגה מול גליל עליון.
עם זאת, ההפסד הביתי היחיד של דובאי ביורוליג (מקום 12, מאזן 8:7) היה באותו משחק מול הפועל ת"א שהועבר למדינה אחרת, והיא מסוכנת מאוד באולמה. הצהובים מקווים שללא הקהל, היתרון הזה יתאזן. "דובאי היא קבוצה מאוד מוכשרת", אמר טי-ג'יי ליף, "זה משחק חוץ קשה". מי שבספק למשחק הוא מרסיו סנטוס, שנקע את הקרסול. הוא טס עם הקבוצה לדובאי, אך לא ברור אם יהיה כשיר.
הגיעו, למרות הכל
הפועל ירושלים תתארח הערב (19.30) בסלובניה אצל לובליאנה במפגש על המקום הראשון בבית ביורוקאפ. הטיסה של הקבוצה התעכבה בעקבות בעיה במטוס, מה שגרם לה לפספס את טיסת ההמשך ואילץ אותה להעביר את הלילה בשווייץ. רק אתמול בבוקר יצאה ירושלים בטיסה נוספת לוונציה, ומשם יצאה לנסיעה של שלוש שעות באוטובוס. יובל זוסמן, הסובל מחבלה בשריר ברגל, יחמיץ את המשחק, אבל הרכש החדש אייזיאה מובלי צפוי לערוך בכורה במדים האדומים.
ליגת העל. משחק הבכורה של גיא קפלן כמאמן מכבי ראשל"צ (מאזן 7:2) הסתיים ב-73:92 ביתי חשוב על נס-ציונה (6:3), שהוציא את המנצחת מהמקום האחרון. די-ג'יי ברנס התפוצץ עם 28 נקודות, ברייס בראון הוביל את המפסידה עם 18. הפועל העמק (2:7) אירחה לראשונה משחק בגן גר תחת שמו החדש של אולמה, "היכל חיים אוחיון", על שם מייסד המועדון המנוח – וזה הסתיים בניצחון קל על נתניה החלשה (8:1), 59:79. אלייז'ה צ'יילדס קלע 15 מול 22 של ניק אונגנדה.
נשים. אתמול במחזור ה-11 בליגת העל: כרמיאל - באר-שבע 61:78, מכבי חיפה - ראשל"צ 71:69, מכבי ר"ג - פ"ת 67:87, הפועל לב ירושלים - אשדוד 72:78. (רענן וייס)








