2026 מסתמנת כשנת מפנה לתייר הישראלי. מדוח מגמות מקיף שחיברה שירלי כהן עורקבי, סמנכ"לית אשת טורס, עולה כי מחירי הטיסות צפויים לרדת במהלך השנה הקרובה – לראשונה מזה תקופה ארוכה – על רקע היצע מוגבר של חברות תעופה, שער דולר נמוך ומחירי דלק נמוכים למטוסים.
כהן עורקבי אמרה אתמול ל"ממון" כי הירידה לא תהיה אחידה בין היעדים ותושפע, בין היתר, מכמות הטיסות השבועיות לכל יעד, והוסיפה כי במקביל נרשמת עלייה עולמית במחירי המלונות.
עיקרי הדוח: תהיה "הצפת מושבים" של חברות התעופה הישראליות; בשנה הקרובה תימשך העלייה בתיירות הישראלית ליוון, למרוקו, למדינות הבלקן ולמדינות מזרח אירופה הקרובות; המזרח הרחוק, ובמיוחד יפן, וייטנאם ודרום קוריאה (לצד תאילנד, כמובן), יהנו מעלייה משמעותית בביקושים.
הסכמי אברהם: טיסות ישירות לאינדונזיה או לסעודיה נשמעות כמו פנטזיה רחוקה, אבל גם הטיסות לאיחוד האמירויות היו נשמעות ככה עד לפני כמה שנים.
הישראלים חזרו להזמנות חודשים מראש, שמאפשרת לשריין חופשה במחירים נמוכים, ביעד ובמלון המועדפים; הבינה המלאכותית הופכת בהדרגה לכלי מרכזי עבור התייר הישראלי, שמאמץ אותה לצורכי תכנון, והשוואות מחירים;
ירידה צפויה במחירי המלונות בישראל אל מול התחרות הגוברת בתיירות היוצאת.