במהלך דיון ביטחוני בעניין רצועת עזה שנערך בשבוע שעבר בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו וצמרת מערכת הביטחון הישראלית, כולל הרמטכ"ל, עלתה האפשרות שמדינת ישראל תיקלע שוב לדילמה באשר לזהות הגוף שישלוט ברצועה ב"יום שאחרי" – סוגיה שלוותה בחיכוכים רבים לאורך המלחמה בין הרמטכ"ל לבין ראש הממשלה.
לפי כמה מקורות שנחשפו לתוכן הדיון, הרמטכ"ל הביע סקפטיות באשר לאפקטיביות של כוח הייצוב הבינלאומי (ISF) שהאמריקאים רוצים להקים. זמיר התייחס בדיון להיערכות צה"ל ולאפשרויות המבצעיות שלפיהן הצבא יהיה זה שיבצע את משימת פירוז ארגון הטרור, כלומר: פעולה צבאית נוספת ברצועה. לאור זאת, זמיר פנה במהלך הדיון לנתניהו, וביקש ממנו לתת לצה"ל הנחיה למה להיערך אם תהיה פעולה צבאית לפירוז חמאס – כלומר מי ישלוט לאחר מכן בשטח. לדברי זמיר, שמתנגד לממשל צבאי ברצועה אך הציג זאת בעבר כאחת האפשרויות ל"יום שאחרי" בעזה במקרה שלא תהיה ברירה, ישראל עלולה להגיע לאותו מקום שבו חמאס יחזור ויתעצם, כפי שהוא עושה עכשיו. נתניהו לא נתן מצידו מענה לשאלה מי ישלוט ברצועה אם כוח הייצוב ייכשל – וצה"ל יידרש לפרז. נתניהו מצידו שותף לתחושת הסקפטיות ביחס להצלחת כוח הייצוב, אך בארה"ב רוצים עוד לנסות ולמצות את המהלך.
בינתיים, הפיילוט של הקמת "רפיח הירוקה" צפוי לצאת לדרך, כשמדובר למעשה בהקמה של מבנים במתחם שהאוכלוסייה העזתית תוכל לחזור אליו – בצד הישראלי של הקו הצהוב – רק לאחר סינון ביטחוני. השר בצלאל סמוטריץ' ושרים נוספים לא אוהבים את הפיילוט הזה, שכן מדובר לתפיסתם בהפרה של העיקרון "אין פירוז לפני שיקום". בישראל מבקשים מהאמריקאים כי כדי לשמור על העיקרון הזה, יפורז שטח נוסף בצד שבו ישראל כבר לא שולטת. עם זאת, שרים חוששים כי האמריקאים ידרשו שיקום ופירוז במקביל, בצורה של פרוסות, פירוז קטע קטן ובמקביל שיקומו.
נציגי צה"ל מאמ"ן אישרו בועדת חו"ב בסקירות החסויות לח"כים כי חמאס מתעצם מאז הפסקת המלחמה. בישראל יש מי שחוששים כי חמאס יעשה מצג שווא של הסכמה לפירוז, בדגש על האמל"ח הפשוט יותר, ובחסות השקט ימשיך להתעצם.
דובר צה"ל בחר לא להתייחס.