חזק במרוץ. אם המשחק בסיבוב הראשון בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א, כולל שער הניצחון הדרמטי של עומרי אלטמן, בישר את החזרה של האדומים לצמרת ליגת העל, ייתכן שה-0:1 הצהוב-שחור אמש סימן את הבשלות של הבית"רים לרוץ העונה ברצינות לאליפות. כן, אליפות, המילה הגסה הזאת שלא אוהבים להגיד בחוצות ירושלים. אבל מזה לעשות, זה כנראה הזמן.
לבית"ר יש את זה העונה. הקילר אינסטינקט, הניצחונות הדרמטיים (סכנין ומכבי חיפה בשני המחזורים הקודמים), היכולת לצאת עם שלוש הנקודות גם בלי להפגין יכולת שיא - וכמובן הקהל הדוחף, שרשם אתמול עוד סולד-אאוט בטדי. הפער מהפועל באר-שבע ירד שוב לשתי נקודות בלבד, כאשר המוליכה תצא מחר למשחק חוץ לא פשוט נגד בני-סכנין, ואילו בית"ר תשחק ביום ראשון נגד קריית-שמונה שנמצאת במשבר עמוק - כך שבסיום המחזור החבורה של ברק יצחקי עוד עשויה למצוא את עצמה בראש הטבלה.
הגיבור הטרגי. מטען כבד הניחו העונה בהפועל ת"א על כתפיו של דניאל דאפה. האדומים רכשו בקיץ האחרון את החלוץ הצעיר ממכבי נתניה תמורת שני מיליון יורו והבהירו שהם בונים עליו את ההתקפה שלהם, אבל בינתיים זה לא הולך. הוא אמנם פתח את העונה עם חמישה שערים בכל המסגרות, אבל בשלושה חודשים וחצי האחרונים דאפה לא מצא את הרשת. אליניב ברדה המשיך בכל זאת לתת לו קרדיט, אבל אמש הוא היה הגיבור הטרגי של הדקות הראשונות. זה התחיל בדקה העשירית, כשרועי אלקוקין מצא את הרשת, אבל השער נפסל מכיוון שדאפה היה בעמדת נבדל והפריע למיגל סילבה. שלוש דקות מאוחר יותר ירדן שועה דחק מקרוב אחרי הדיפה של אסף צור, אבל יגאל פריד קבע ששחקן בית"ר היה באופסייד. מבט נוסף בעמדת ה-VAR גילה ששחקן אדום שבר את קו הנבדל - דאפה, כמובן.
במחצית השנייה בית"ר השתלטה על המשחק, אבל לא הגיעה ליותר מדי מצבים. לקראת הסיום הגשם התגבר והפועל ת"א גילתה שהיא יכולה גם לצאת להתקפות - אבל גם מזה לא יצא כלום, והיא עוד איבדה את אנאס מחאמיד שהורחק בתוספת הזמן.
לחוץ בחוץ. הפועל ת"א עושה עונה טובה, בטח עבור עולה חדשה (למרות שזה משונה לקרוא כך לאחת הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי), אבל משהו קורה לה כשהיא יוצאת מבלומפילד. בטבלת משחקי הבית היא צועדת שנייה עם מאזן מושלם על הדשא (ההפסד הבודד היה הטכני בדרבי), אבל במשחקי החוץ היא מדורגת רק 12 עם ניצחון יחיד באשדוד.
היא לא הייתה רעה אתמול בטדי, בטח לא במחצית הראשונה שבה היא נתנה לבית"ר פייט רציני, אבל היה חסר לה משהו שאפשר לסכם בשתי מילים: סתיו טוריאל. זה לא שהפועל ת"א בנויה רק עליו, אבל תשעת השערים וארבעת הבישולים שלו עד עכשיו העונה מעידים שיותר קשה לה להסתדר בלעדיו בתקופה שהוא פצוע.







