זהו סיפור חד גדיא מודרני. משטרת ווסט מידלנדס החליטה שלא לאפשר לאוהדי מכבי ת"א להגיע למשחק נגד אסטון וילה שנערך בנובמבר בברמינגהאם, בנימוק של שמירה על שלום הציבור ופחד מפני מהומות אלימות בעיר שבה 30 אחוז מהתושבים הם מוסלמים, ובהתבסס על מידע מוטעה שהגיע על האירועים שנה לפני כן באמסטרדם.
עכשיו מקבלת העלילה טוויסט נוסף. מתברר שבפאנל שראיין את קרייג גילפורד לתפקיד מפקד משטרת ווסט מידלנדס ישב גם קאמרן חוסיין, המנהיג של מסגד "גרין ליין", שלפני חג המולד האחרון הזמין אליו את אקיל מחמוד, מטיף שטען כי "גבר יכול להכות את אשתו כמוצא אחרון של משמעת ולנשים אסור לצאת מהבית בלי רשות מהבעל" (המסגד טען כי הדברים הוצאו מהקשרם).
לפי מכתב ששלח גילפורד לחברי ועדת ענייני הפנים בפרלמנט, כוח המשטרה התייעץ עם ראשי המסגד לפני ההחלטה להחרים את האוהדים הישראלים. בנוסף לכך, משטרת ווסט מידלנדס גם הסתירה מידע מודיעיני על התארגנות של מוחים איסלאמיסטים שתיכננו לתקוף אוהדים ישראלים, אם אלו היו מגיעים לברמינגהאם.
המשטרה הטילה את האשמה על "החוליגניזם של אוהדי מכבי" ועל הנטייה שלהם לעורר פרובוקציות אלימות, כפי שקרה לטענתה באמסטרדם - אלא שבמציאות התכנון לבצע פוגרום באוהדי מכבי בהולנד התנהל זמן רב מראש. השוטרים הבריטים טענו, כי ההולנדים מסרו להם שהיו צריכים לייחד כוח שיטור של 5,000 איש למשחק, ושהישראלים זרקו מוסלמים לתעלות. בפועל היו רק 1,200 שוטרים הולנדים בכוח המשימה, והמשטרה באמסטרדם דחתה את ההאשמות כלפי האוהדים הישראלים. בנוסף לכך, טענה המשטרה הבריטית כי הקהילה היהודית בעיר עודדה אותם לבטל את כניסת האוהדים הישראלים מפחד של מהומות, אבל אחרי הדיון בפרלמנט התברר כי לא התקיים שיח כזה ומפקד המשטרה אף התנצל על כך ועל העיוותים האחרים בעדותו.
בשבוע הבא יוגש דוח על הפרשה לשרת הפנים שאבאנה מחמוד, ובינתיים אמר ניק טימות'י, חבר פרלמנט מטעם השמרנים ואוהד אסטון וילה בעצמו: "משטרת ווסט מידלנדס הסתמכה על מודיעין שקרי כדי לאסור את בואם של אוהדי מכבי ת"א לבקשתם של מסיתים איסלאמיסטים. הם התייעצו על ההחלטה עם מסגד גרין ליין, מה שמעורר את השאלה: מי מחליט פה? והמסקנה הברורה היא שזו לא המשטרה".
אבל זה לא נגמר כאן: משרד הפנים הבריטי, בראשותה של מחמוד, תקף במילים חריפות את החלטת המשטרה וטען כי "אנחנו לא יכולים להיות מדינה שאומרת לאנשים לא להגיע אליה בגלל שאנחנו לא יכולים להגן עליהם". אלא שכעת, לפי דיווח של ה"דיילי מייל", מתברר כי גם מחמוד מעורבת בקדחת השקרים. מחמוד טענה כי היא קיבלה את הידיעה על האיסור להגעת אוהדים רק ב-16 באוקטובר, מה שלא הותיר לה מספיק זמן לשנות את ההחלטה, אבל לפי מכתבים פנימיים שהגיעו לידי העיתון, מחמוד ידעה על ההחלטה כבר ב-8 באוקטובר.
הסופר קופה של ברצלונה
בפעם השנייה ברציפות וה-16 בהיסטוריה, ברצלונה זכתה אתמול בסופר קופה הספרדי אחרי 2:3 פנטסטי על ריאל מדריד בקלאסיקו בגמר שנערך בסעודיה.
זה היה המשחק של ראפיניה, שהבקיע את הראשון (36) וחתם את הניצחון בדקה ה-73, כשבין שני השערים רוברט לבנדובסקי מקפיץ פנימה (45). ויניסיוס העלה את הרמה וחיפה על הפציעה של קיליאין אמבאפה, שנכנס רק רבע שעה לסיום, אבל השערים שלו ושל גונסאלו גרסיה לא הספיקו.






