מזג האוויר היום ילווה בכמות משקעים גבוהה, עם הצפות ושיטפונות בעיקר במרכז, אבל לא בערים הגדולות, אלא ביהודה, שומרון, אשדוד ואשקלון, עם זרימות בנחלים הבשור, שקמה, לכיש ושורק.
"יהיה שלג ברמת הגולן, מה שלא היה שנתיים", הבטיח מנהל השירות המטאורולוגי, ד"ר עמיר גבעתי, בדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה. הרוחות החזקות, לדבריו, שהחלו אמש, יכולות לגרום גם שיבושים בטיסות.
"האירוע מתחיל מהר ונגמר מהר", סייג ד"ר גבעתי. "שכן רוב הרוחות הסוערות היו בלילה, ומעט בבוקר".
היום יתאפיין בגשמים ובשלג ברמת הגולן, עם גשמים מועטים בגוש דן. "הציבור הרחב אולי יתאכזב", הסביר ד"ר גבעתי. "הגשם יחלוף מהר מעל גוש דן, ועיקר הגשמים יהיו בהרי המרכז והגליל. הגשמים יהיו בהרי המרכז בגלל הרוחות החזקות שייקחו את העננים ממישור החוף למרכז". באזור ירושלים יש צפי ל-100 מ"מ של גשם.
"זה לא מזג אוויר אופייני לחורף הישראלי, הרוחות החזקות האלה. זה אקלים חדש", ציין מנהל השירות המטאורולוגי. "לכן הוצאנו התרעות אדומות, שאומרות לצמצם פעילות בחוץ. הוצאנו התרעה לספנות לא לצאת לדיג ופעילות חופית לאורך הים. זו סכנת חיים. זו יממה קיצונית. אבל זה ייגמר בשעה שתיים לערך". השלג צפוי לרדת מגובה 1,000 רגל ומעלה, כולל באזור סוריה, ועתיד להיערם.
מחר הרוחות יירגעו לגמרי ואיתן גם הגשמים. "השיפור מאוד מהיר והסערה תהיה מאחורינו", הרגיע ד"ר גבעתי. "האירועים משמעותיים אבל קצרים. לא כמו באירופה כששם שבוע שלם יורד גשם". בסוף השבוע ייתכן שיירד גשם קל. מזג האוויר צפוי להיות סגרירי מעט.








