הקואליציה לא עוצרת במערכה מול מערכת המשפט: ארבעה ראשי סיעות הקואליציה חתמו אתמול על מכתב חסר תקדים שבו הם מודיעים כי אינם מכירים בסמכותו של בית המשפט העליון להדיח מתפקידו את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, מתפקידו. המכתב נשלח לראש הממשלה נתניהו לקראת הדיון מחר בעתירה הדורשת להדיח את בן גביר מתפקידו.
"חברי סיעות הקואליציה דוחים בתוקף את חוות הדעת של גלי בהרב-מיארה, הדורשת מראש הממשלה לנמק מדוע אינו מפטר את השר לביטחון לאומי בן גביר", כתבו בן גביר עצמו, השרים בצלאל סמוטריץ' וגדעון סער וח"כ אופיר כץ. "ניסיונה של היועמ"שית המודחת לפטר שר בכיר בממשלה הוא ניסיון הפיכה נגד הדמוקרטיה. נעמוד כחומה בצורה נגד הדחה חסרת בסיס של שר בממשלה". עוד כתבו ראשי סיעות הקואליציה, כי "אין לאף גורם משפטי, כולל לבג"ץ, סמכות בחוק לכפות הדחת שר בממשלה ובפרט כאשר אפילו לא הוגש נגדו כתב אישום. לא ניתן יד לזה. רק העם יבחר את השלטון, ורק העם יחליט בקלפי מיהם נבחריו".
בן גביר עצמו פנה גם ליו"ר ש"ס אריה דרעי כדי שיחתום על המכתב, אולם הוא סירב בטענה כי סיעת ש"ס אינה חלק מהקואליציה.
לפני כמה ימים קראה היועמ"שית לבג"ץ להוציא צו ביניים שיחייב את ראש הממשלה בנימין נתניהו להסביר מדוע הוא לא מפטר את איתמר בן גביר מתפקיד השר לביטחון לאומי. "בן גביר מנצל לרעה את תפקידו כדי להשפיע באופן פסול על פעילות משטרת ישראל בתחומים הרגישים ביותר של אכיפת חוק וחקירות ופוגע בעקרונות דמוקרטיים בסיסיים", כתבה בהרב-מיארה. בן גביר הגיב: "עבריינית, לא סופר אותך".
1 צפייה בגלריה
(צילום: שלו שלום, אלכס גמבורג, אלכס קולומויסקי)

מאחורי הקלעים נמתחה ביקורת על יו"ר הקואליציה אופיר כץ, בכך ש"שיפץ" את המכתב שעליו חתמו ראשי סיעות הקואליציה. מקורביו של שר החוץ סער טענו כי הוא לא חתם על משפט האומר שהוא לא יציית להחלטת בג"ץ אלא רק בכך שאינו מכיר בסמכותו לקבל החלטה על הדחת שר מכהן. במכתב עצמו אכן לא נכתב כי הם לא יצייתו להחלטת בג"ץ", אולם בהודעה הרשמית שפרסם ח"כ כץ נכתב, כי "ראשי הקואליציה לראש הממשלה: לא לציית לפסיקת בג"ץ לעניין פיטורי בן גביר". יחד עם זאת, חלק מחותמי המכתב תומכים באי ציות להחלטת בג"ץ גם אם לא נכתב על כך באופן רשמי.
יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ, אמר בתגובה למכתב ראשי הקואליציה: "קמפיין הדה-לגיטימציה של הקואליציה הזאת נגד מערכת המשפט שובר שיאים כל יום מחדש. זו לא ביקורת - זה פגיעה מסוכנת ביסודות הדמוקרטיה שלנו. אין לי שום מושג מה יוחלט בבג"ץ, אבל את המובן מאליו צריך לומר: את פסיקת בג"ץ יש לכבד ואני קורא לראש הממשלה להבהיר זאת בקולו".
יו"ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט, כינה את המהלך מעשה "מופרע", ואמר: "הודעת ראשי הקואליציה על אי ציות לבג"ץ היא ניסיון להפיכה משטרית וסכנת אמת לדמוקרטיה הישראלית. עוד מעשה מופרע וחסר אחריות של הנהגה שאיבדה בלמים ומדרדרת אותנו לכאוס. ונתניהו כרגיל שותק. ממשלה שמעמידה את עצמה מעל החוק ומבטלת את עקרונות השיטה הדמוקרטית - מאבדת את הסמכות המוסרית להוביל".