צעיר בן 26 נפצע אתמול אחר הצהריים באורח קשה מירי שוטרים ברחוב ל"ג בלוד, ופונה לבית החולים שמיר-אסף הרופא בבאר יעקב.
זאת, לאחר שלפי החשד הגיע "לנקום" בירי אחר שבוצע בעיר ובו נפצע צעיר נוסף באורח קל. שני חשודים נוספים נעצרו.
פרמדיק מד"א אמיר רייכמן סיפר כי פצוע הירי "היה בהכרה וסבל ומפציעות חודרות קשות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו יציב". מבית החולים שמיר-אסף הרופא נמסר כי לשעריו הגיעו שני צעירים בשנות ה-20 לחייהם, אחד מהם כאמור במצב קשה והשני קל.
המשטרה מסרה כי "במהלך פעילות מבצעית של שוטרי מחוז מרכז מתחנת לוד ולוחמי משמר לאומי מרכז במג"ב נגד סכסוכי הדמים בעיר, בוצע ניסיון לנקמת דם בין חשודים בצפון העיר. בלשי התחנה ולוחמי מג״ב חתרו למגע ונטרלו חשוד חמוש, 2 נוספים נעצרו לחקירה. חשוד נוסף נפצע במהלך הסכסוך כתוצאה מהירי בין העבריינים ופונה גם הוא לקבלת טיפול רפואי".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פרסם הודעה המגבה את השוטרים שפעלו בלוד, ומסר כי "מי שמסכן את השוטרים והלוחמים שלנו חייב להיות מנוטרל. נגמרו הימים שסיכנו שוטרים ואזרחים ללא תגובה".
המקרה התרחש דקות ספורות אחרי שראש הממשלה בנימין נתניהו נאם בדיון 40 חתימות בכנסת על האלימות המשתוללת בחברה הערבית. הדיון התקיים לבקשת סיעת רע"מ כש-18 בני אדם נרצחו בחברה הערבית מתחילת 2026, אחרי שב-2025 לבדה נרצחו 255 ערבים. יו"ר המפלגה מנסור עבאס אמר בתחילת הדיון כי "הממשלה לא מצליחה להתעלות אל מול רמת האתגר, ולצערי מפקירה את חייהם של אזרחי המדינה".






