בתוך שלושה ימים בלבד, השחקן שבעונה שעברה עוד שיחק עם הפועל פ"ת בליגה הלאומית התנדנד בין מועדונים בסקוטלנד, אנגליה וצרפת. בסיומו של המרדף, ורק לאחר אישור ועדת החריגים של הפרמייר-ליג בזכות מכתב המלצה ממאמן נבחרת חוף השנהב, חתם ז'וסלן טאבי על חוזה בסנדרלנד.
השחקן סיכם כבר את תנאיו בסלטיק, שהגיעה להבנות עם מכבי נתניה, אבל מחאת אוהדים בגלזגו הובילה את הסקוטים לסגת ולחפש תירוצים רפואיים הנוגעים למצב הקרסול שלו. בעודו שוהה בלונדון, קיבל טאבי הוראה מסוכנו, סתיו חכמון, לארוז ולעלות על רכבת לצפון אנגליה - לאחר שבעלי סנדרלנד הבהיר כי הוא מעוניין להחתימו באופן מיידי. במקביל, נשלח מכתב לסלטיק המודיע על ביטול הסיכום, למרות ניסיונות של הסקוטים להיאבק על המעבר ברגע האחרון.
כדי לשמור על חשאיות העסקה, סנדרלנד שיכנה את השחקן במלון מרוחק מהעיר עד להשלמת המבדקים וקבלת האישור מוועדת החריגים - כאשר התוכנית החלופית הייתה השאלה ללה האבר הצרפתית.