הכל החל ב-2007. "יום מעשים טובים" התקיים בפעם הראשונה, עם 7,000 משתתפים שיצאו לעשות טוב ב-120 פרויקטים.
ספק אם היו אז רבים שיכלו בכלל לדמיין שהפרויקט יהפוך עם הזמן לתנועה חברתית רחבת היקף, יום שבו משתתפים מיליוני אנשים מכל המגזרים והקהילות, מעל 95% מהרשויות המקומיות בישראל, מאות חברות עסקיות, אלפי עמותות וארגונים. וזה רק בישראל: "יום מעשים טובים" הבינלאומי מתקיים כיום ב-115 מדינות ברחבי העולם ומשתתפים בו מיליונים רבים של בני אדם.
השנה, ב-10 במארס, בפעם ה-20 שהוא מתקיים, יטלו חלק ב"יום מעשים טובים" – מיזם הדגל של עמותת "רוח טובה" מקבוצת אריסון, מעל 2.5 מיליון בני אדם. הם יוכלו לעשות זאת באלפי פרויקטים קהילתיים ופעילויות התנדבות ברחבי הארץ, תחת המסר המרכזי "מאוחדים בטוב".
השנה יושם דגש מיוחד על פרויקטים המחברים בין אוכלוסיות שונות, על תמיכה בכוחות הביטחון ובני משפחותיהם, על חיזוק קהילות ועל טיפוח הסביבה. בין השאר יתקיימו מפגשי דיאלוג בין קהילות, סדנאות יצירה משותפות לילדים וקשישים, שיפוץ מוסדות רווחה, ניקוי חופים ושמורות טבע, הכנת חבילות למשרתי מילואים, ועוד אלפי יוזמות מקומיות.
לכבוד חגיגות ה-20 יוקמו השנה "שבילי מעשים טובים" חדשים ברחבי הארץ בשיתוף רשויות מקומיות. השבילים, שיוקמו על ידי מתנדבים, יאירו את העשייה החברתית-קהילתית בכל רשות ויציעו למבקרים חוויה אינטראקטיבית של עשיית טוב. כל שביל יכלול נקודות ציון המספרות את סיפור העשייה המקומית - מעמותות דרך יזמים חברתיים ועד ארגונים הפועלים למען הקהילה. השבילים יהוו מוקד משיכה למבקרים לאורך כל השנה, יעלו את המודעות החברתית ויסייעו בגיוס ובשימור מתנדבים. השקת השבילים תתקיים ב"יום מעשים טובים" עצמו במסגרת הפעילויות המקומיות.
גם השנה, "יום מעשים טובים" בכל הרשויות בחברה הערבית, כולל ביישובים הלא מוכרים. הוא ישולב עם חודש הרמאדן, במסגרתו מתוכננות פעילויות רבות של עשיית טוב והתנדבות.
שרי אריסון, שיזמה את הפרויקט לפני 20 שנים, אומרת כי "'יום מעשים טובים' – יום שיא לעשיית טוב שמתקיימת כל השנה – הפך כבר למסורת בת 20 שנים. זהו יום שמהווה דוגמה הממחישה כיצד יכול העולם שלנו להיראות כל הזמן, יום-יום בשנה".
רפי אלול, יו"ר עמותת "רוח טובה": "במהלך 20 השנים האחרונות, 'יום מעשים טובים' הפך מיום אחד של התנדבות לתנועה חברתית המעודדת עשיית טוב כל השנה. אנו גאים לראות כיצד המיזם מחבר בין כל חלקי החברה הישראלית - יהודים וערבים, חילונים ודתיים, צעירים ומבוגרים - סביב המכנה המשותף של נתינה וערבות הדדית".
איך נרשמים? נכנסים לאתר "יום מעשים טובים" ובוחרים את הדרך שלכם לעשות טוב מתוך מגוון פעילויות ומקומות: ליד הבית, במסגרת העבודה, בקבוצות או כיחידים, במסגרת ארגונים או עמותות – כל אחד ימצא ברשימה מה מתאים לו. ואם מצאתם שלל אופציות שמצאו חן בעיניכם, עמותת "רוח טובה" מחברת בין מתנדבים למקומות שצריכים אותם לאורך כל השנה, אז תמיד תוכלו לעשות "השלמות" עד הפעם ה-21.







