בזמן שהמשטרה מתעקשת כי "הכלים טכנולוגיים" שנגרעו מסל הכלים שלה מונעים השגת שליטה בפשיעה המשתוללת, ומזהירה מפני פגיעה ביכולת המבצעית, מתברר שהמכה הקשה ביותר אינה טמונה באפליקציות, במצלמות או באמצעי האיכון, אלא בהון האנושי עצמו. הארגון סובל מפערים עמוקים בין התקן לבין האיוש בפועל, והחוסרים מורגשים דווקא בחזית: בתחנות המשטרה שאמורות לתת מענה לאירועי רצח, לאלימות ברחובות ולחקירות פענוח מורכבות - כך עולה מנתוני חופש המידע של עמותת הצלחה.
הנתונים מצביעים על מחסור של מאות שוטרים בתחנות השטח, אלו שמקבלות את הקריאות למוקד, יוצאות לזירות, גובות עדויות, מנהלות חקירות ומנסות להביא כתבי אישום. כשעשרות תקנים בכל תחנה נותרים ריקים, המשמעות היא תיקים שמצטברים על שולחנות החוקרים, סיורים שפועלים בכוח חסר, ושוטרים שנדרשים לעבוד משמרות ארוכות תחת עומס כבד. אחד הנושאים הבוערים ביותר בשבועות האחרונים הוא החלטת המשטרה להימנע ממעצר עריקים חרדים מחשש כי המשטרה, עם מצבת כוח האדם העדכנית, לא תוכל לספק מענה הולם להפרות סדר שיפרצו ועל כן נמנעת מלסייע לצבא.
המחסור הגדול ביותר בכוח אדם נרשם במחוז מרכז, שם חסרים 293.5 שוטרים. אחריו מחוז תל-אביב עם 282.25 שוטרים חסרים, ובהמשך מחוז ירושלים שבו חסרים 207.5 שוטרים. במחוז צפון חסרים 150.25 שוטרים, במחוז חוף 133.5 שוטרים, במחוז דרום 110.5 שוטרים, ובמחוז ש"י 83.5 שוטרים.
במחוז תל-אביב בולטות במיוחד תחנות שרת עם חוסר של 41.5 שוטרים, יפו עם 40.25, גלילות עם 32 וחולון עם 30.5 שוטרים חסרים. לפי המשטרה, החוסר הכבד קשור לאינטנסיביות שבו פעל המחוז בשנים האחרונות במסגרת מחאות נגד הממשלה ומחאות בדרישה להחזרת החטופים. לדברי גורם במשטרה הסיבה גם נעוצה בחיי היום-יום במחוז, כאשר תל-אביב נחשבת לאחת הערים היקרות בעולם. על מנת להתגבר על הפערים במחוז יצאו במסגרת הטבות משמעותיות לשוטרים חדשים שיתגייסו לארגון: כניסה כבר בדרגת כתף של רס"ר, הארכה בשנה בהשתתפות בשכר דירה, הקצאת 200 ימי חופשה נוספים לפדיון מדי רבעון ועוד הטבות. במחוז מרכז נרשמים פערים משמעותיים בתחנות ראש-העין (34.5), פתח-תקווה (33.5), ראשון-לציון (29), לוד וטייבה (27.25 כל אחת). יודגש כי מחוז מרכז מתמודד עם גל אלימות חריג כאשר רק בימים האחרונים בוצעו במרחב המחוז מספר חיסולים. במחוז ירושלים בתחנת לב הבירה חסרה 55 שוטרים, במוריה 42 ובשפט 35. גם בצפון במחוז חוף נרשמים פערים דו-ספרתיים בתחנות כמו משגב, טבריה, חדרה וחיפה. השר איתמר בן גביר, שמבין את החשיבות במחוז אמר בשיחות סגורות כי מבחינתו "אין מכסת גיוס. רק לגייס". אחת הדוגמאות לניסיון לתגבר את המשטרה, היא למשל פנייה של המשטרה לגמלאים שפרשו על מנת שאלו יתגייסו בחזרה לאגף התנועה לעבודה בחצי משרה.
גורם במשטרה ששוחח עם "ידיעות אחרונות" אמר כי "הכלים הטכנולוגיים הם לא הפתרון היחיד לגל האלימות. הארגון צריך להשקיע בשוטרים, לפועל במאמץ עליון לגייס מועמדים. המשטרה נותרת בערך באותו הגודל כבר שנים רבות כאשר האתגרים רק עולים. בקצב הזה ספק אם יהיה אפילו מי שיפעיל את אותם כלים. הציבור צריך להבין שהשוטרים שהם פוגשים ביום-יום עושים עבודה של שניים-שלושה שוטרים, הם לא רואים את בני המשפחה בעקבות העומסים בתחנות ונאלצים לתגבר מרחבים גם בסופי השבוע".
ממשטרת ישראל נמסר: "בשנה האחרונה משטרת ישראל התעצמה, בדגש על יחידות מבצעיות. אנו פועלים כל העת ביתר שאת לצמצום פערי הגיוס ולאיתור כוח אדם מותאם למשימות בהתייחס לתפקידים ולמיקום הגיאוגרפי תוך ביצוע השמות מתאימות והתמקדות בתפקידי הליבה והשטח, ביצוע פעולות שיווק והתאמת מסלולי גיוס אטרקטיביים, לרבות תנאי השירות. בימים אלו אנו מסיימים קמפיין לאומי שיועד לאוכלוסיות הליבה ולתחנות המשטרה במחוזות הגדולים ובעיצומם של הליך גיוס מסיבי לתחנות. אנו קוראים לכלל האזרחים לבוא ולהתגייס למשטרת ישראל”.







