שלוש הקבוצות הגדולות והעשירות בישראל מעלות הילוך לקראת רגעי ההכרעה של העונה. מכבי ת"א מסתערת על מקום בפלייאין של היורוליג, אך מתמודדת עם מכת פציעות; הפועל ת"א, עם סגל עמוק, אך במשבר מתמשך, מקווה לא לאבד את המקום בשישייה הראשונה ביורוליג; והפועל ירושלים שואפת ללכת עד הסוף ולזכות ביורוקאפ. שלושתן גם רוצות להגיע בצורה הכי טובה למאי-יוני ולמאבק האליפות בליגת העל. הן יצאו למרוץ חימוש, אך גילו שהשוק לא ממש פורה. זה כמובן לא עצר בעדן מלהחתים שחקנים חדשים, גם אם הם לא בדיוק בעמדות הנחוצות או ברמה שהן קיוו להביא.
כך יצא, שהפועל ת"א, שפינטזה על נייג'ל הייז-דייויס, מצאה את עצמה עם קסלר אדוארדס, שחקן עם רזומה לא מרשים, שאמנם יכול לשחק בעמדה 4 כפי שהאדומים רצו, אך מבחינת הגודל, הנתונים וצורת המשחק יותר מתאים לעמדה מספר 3, לפחות ביורוליג. ליוואי רנדולף בכלל משחק בעמדות 2-3, שבהן להפועל לא ממש חסרים שחקנים.
הצורך של מכבי ת"א בסנטר זעק לשמיים. מה עשתה הקבוצה של עודד קטש? שמה את הז'יטונים על עמית עבו, גארד ישראלי נמוך, אמנם וירטואוז וסקורר, אך לא שומר גדול בלשון המעטה וחסר ניסיון במפעלים אירופיים. ספק אם במכבי ת"א מעלים על דעתם שעבו ייכנס לנעליו של איפה לונדברג הפצוע. אז מה המטרה? כנראה לסמן "וי" על החתמה כלשהי. לאור העובדה שמועד ההחתמות האחרון ביורוליג הוא מחר, ספק אם הצהובים יביאו חיזוק משמעותי לאירופה.
דווקא ירושלים התנהלה בצורה נבונה. אייזיאה מובלי הוסיף קצת עומק לעמדה מספר 4, ויותם חנוכי הגיע ממאבקי ההישרדות של רעננה לאור הפציעה של נמרוד לוי. השאלה היא אם חנוכי, שלא ממש גילה יציבות לאורך הקריירה, יצליח לעשות מעשה רועי הובר ולשדרג את עצמו בבירה.






