המלחמה השנייה מול איראן כבר עולה הרבה כסף ותביא לגידול משמעותי בגירעון בתקציב המדינה וייתכן גם לצעדים תקציביים נוספים. כך אמר אתמול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בתדריך מיוחד ראשון לכתבי הכלכלה מאז פרוץ המלחמה.
על פי ההערכות כעת, התקיפות המסיביות של חיל האוויר באיראן והצורך בהפעלת הגנה רחבת היקף מפני הטילים שנורים לישראל כבר מחייבים את משרד האוצר להקציב עוד 9 מיליארד שקלים לתקציב הביטחון, מעבר ל-112 מיליארד השקלים שהוקצבו בתקציב לשנת 2026. לא תהיה בעיה להעלות את התקציב, שכן במצב הנוכחי לא נדרש חוק מיוחד בכנסת, משום שאין מדובר בשינוי התקציב הנוכחי שמחייב חקיקה חדשה. זאת כיוון שהצעת התקציב הנוכחית טרם אושרה סופית ולכן תקציב הביטחון יועלה עוד לפני האישור בסוף חודש מארס. "אנחנו נעמיד כל תקציב שיידרש לניהול המלחמה. זה ברור לגמרי", אמר סמוטריץ'.
שר האוצר אמר עוד, בתשובה לשאלת "ממון" ו-ynet כי ברור לגמרי שתהיה כתוצאה מהמלחמה עם איראן פגיעה בצמיחה ובהכנסות המדינה ממסים. הפגיעה בצמיחה עלולה להיות גם חצי אחוז או אחוז, תלוי במשך ובהיקף המלחמה.