זה התחיל מיד עם היבחרו לקנצלר: פרידריך מרץ הבין שגרמניה זקוקה לשידוד מערכות תשתיתי וביטחוני ועזר להעביר החלטה שלגרמניה יהיה מותר להיכנס לגירעון תקציבי גבוה יותר מזה הכתוב בחוקה כדי להשקיע יותר בביטחון. הוא ניסה לעורר את הציבור הגרמני בקשר למצב הדרמטי שבו מצויה כלכלת גרמניה. הוא הבין את גודל השעה עם היבחרו של טראמפ לנשיא ותחילת הקיפאון ביחסים בין אירופה לארה"ב. בכל אלה, הוא שונה שמיים וארץ מראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס.
לעומת הרוב המוחלט של ראשי מדינות באירופה שנענו לדרישתו של הנשיא טראמפ להכפיל את סך ההשקעות שלהם בברית נאט"ו לחמישה אחוזים מהתמ"ג שלהן, לסנצ'ס זה בא פחות טוב. ספרד, עם השקעה של 1.4 אחוז, נמצאת בתחתית דירוג המדינות שמשקיעות בנאט"ו. זו עמדה פוליטית נוחה: גם לשווק את עצמך כפציפיסט שעומד נגד טראמפ, גם ליהנות מהמטרייה הביטחונית של נאט"ו בלי לשלם עליה, וגם ליהנות מנוחות גיאוגרפית רחוקה מהאיום הרוסי.
הקו האנטי-מלחמתי של סנצ'ס גרם לטראמפ לאיים בהפסקת המסחר של אמריקה עם ספרד. ספרדים רבים טוענים שמהלכיו, כולל קו אנטי-ישראלי נוקשה וחד-ממדי, מונעים כרגע מהניסיון להסיח את הדעת מהשחיתויות שהוא, משפחתו ומקורביו נגועים בהן.
אך סנצ'ס הוא לא היחיד: גם נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, שבסיס צבאי של ארצו הותקף בקפריסין, יצאו נגד המתקפות באיראן. הטענה העיקרית שלהם היא כי מדובר במלחמה בניגוד לחוק הבינלאומי. נראה שלהרוג עשרות אלפי מפגינים ברחובות זה משהו שתואם את החוק הבינלאומי.
לעומת נמיכות הקומה המוסרית והמדינית של המנהיגים הללו, בולטת דמותם של מזכ"ל נאט"ו מרק רוטה ובעיקר של מרץ, קנצלר גרמניה. אנטי-תזה לקודמתו אנגלה מרקל, מתגלה מרץ כמנהיג האמיתי וכקול המוסרי האמיתי של איחוד נרפה, חסר יכולת להגיע להחלטות ושאיבד את הכיוון בין טוב לרע. בניגוד לסנצ'ס וסטארמר, הוא עמד לצד ישראל וארה"ב במלחמה נגד איראן.
מרץ ידע גם לעמוד על הרגליים האחוריות שלו מול טראמפ בנושא גרינלנד, ולהעניש את ישראל כשחשב שהיא מנהלת מדיניות "לא פרופורציונלית" בעזה. אבל למרץ יש מודעות היסטורית. הוא מודע לאחריות של גרמניה כלפי ישראל, והוא מודע לתפקיד של ארצות-הברית בהיסטוריה הדמוקרטית הנוכחית של גרמניה. אבל מעל הכל, מרץ לא מסתתר מאחרי חוק בינלאומי כדי לא להילחם במשטר דיקטטורי שדורס את נתיניו עד למוות. איראן מעלה על הדגל את הבחירה בין הטוב לרע: סנצ'ס, בחר בצד של הרע. מרץ בצד של הטוב.