בצל המלחמה בין ארה"ב וישראל לאיראן, מתקיימת אליפות אסיה בכדורגל נשים, כשהנבחרת האיראנית שלוקחת חלק בטורניר מושכת לא מעט תשומת לב נוכח המצב.
שיא האירועים היה ביום שני האחרון, כשלפני המשחק מול נבחרת דרום קוריאה, השחקניות מהמדינה האסלאמית סירבו לשיר את ההמנון. אתמול, המצב כבר היה שונה לגמרי: לפני שעלו לשחק שוב, בחרו השחקניות להצדיע ואף לשיר – כשהן לא נתנו הסבר לתפנית.
כתב איראני טען בשיחה עם התקשורת האוסטרלית כי "אין ספק שהשחקניות קיבלו הוראה לשיר. הדבר ברור לחלוטין - משטר הרפובליקה האסלאמית וצוות הביטחון שמלווה את השחקניות באוסטרליה אילצו אותן להצדיע".
הנבחרת האיראנית הגיעה לאוסטרליה עוד לפני שהחלה המלחמה באיראן: "ממש לאף אחד לא נעים ממה שקורה, אף אחד לא רוצה מלחמה", אמרה המאמנת הראשית מרזיה ג'פארי. במסיבת העיתונאים היא הדגישה כי איראן הגיעה "כדי לשחק כדורגל (ולא כדי לדבר על פוליטיקה)". מחוץ לאצטדיון, דווקא התקיימה מחאה, כשעשרות איראנים-אוסטרלים הניפו דגלי ישראל, אוסטרליה ואיראן המלוכנית.
על המגרש הפסידה הנבחרת האיראנית 4:0 לאוסטרליה. המשמעות: היא תהיה חייבת לנצח את הפיליפינים ביום ראשון כדי לשמור על סיכוי להעפיל לשלב הנוקאוט.
גם במשחקי המונדיאל בקטאר (2022), שמרו שחקני הנבחרת האיראנית על שתיקה בזמן ההמנון לפני המשחק הראשון מול אנגליה, ובמשחק השני נגד ויילס שרו. האירוע ההוא התרחש על רקע גל מחאות בתוך איראן בעקבות מותה של מהסא אמיני.
ספורטאי איראני נוסף שהצטרף למחאה נגד המשטר האיראני הוא עלי קרימי. כדורגלן העבר, שנחשב לאחד הגדולים בתולדות מולדתו, ידוע כמתנגד חריף של משטר האייתולות. בפוסט ב-X הוא חגג את התקיפה ועקץ: "הם רצו להפוך את הבית הלבן לחוסייניה (בית תפילה שיעי), ובמקום זה הוא הפך לחדר שירותים".
השחמטאית מירתה חג'זיפור הביעה אף היא תמיכה במלחמה ושמחה על מותם וחיסולם של בכירים איראניים. היא תיארה את אשתו של חמינאי כ"שקית זבל" ואת אלה שביכו את מותו "חולי נפש".






