בין מושב רמת מגשימים שבדרום רמת הגולן לבין ירושלים יש נסיעה של שעות ארוכות. עבור עמנואל גולדשטיין (79), המרחק הזה אינו מכשול. כבר יותר משבע שנים שהוא עושה את הדרך הארוכה בתחבורה ציבורית אל מכון העיניים במרכז הרפואי שערי צדק, פעם אחר פעם, חודש אחר חודש, כדי לשמור על הראייה שלו. גם השבוע, בזמן מבצע "שאגת הארי" הוא לא ויתר ונסע אל הבירה.
גולדשטיין, יליד שווייץ וממקימי הרפת במושב רמת מגשימים, סובל מניוון של הרשתית (AMD) ומקפיד להגיע אחת לחודש לקבל הזרקה תוך-עינית שמונעת את הידרדרות המחלה. למרות המצב הביטחוני, הוא עלה על התחבורה הציבורית והגיע לירושלים כדי להמשיך את הרצף הטיפולי.
1 צפייה בגלריה
עמנואל גולדשטיין בזמן טיפול בשערי צדק | צילום: שערי צדק
עמנואל גולדשטיין בזמן טיפול בשערי צדק | צילום: שערי צדק
עמנואל גולדשטיין בזמן טיפול בשערי צדק | צילום: שערי צדק
"אין לי בעיה לנסוע בתחבורה ציבורית, אני מאוד נהנה מזה. הטיפול שאני מקבל מדי חודש בשערי צדק חשוב מאוד על מנת שאשמור על הראייה שלי. בזכותו, אני מסוגל לראות וגם לקרוא", מספר עמנואל. "לפני למעלה משבע שנים, כשהתחלתי לסבול מירידה בראייה, התחלתי לברר היכן לקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר. בזכות הבירורים וההמלצות, הגעתי לשערי צדק וטופלתי על ידי פרופ' דוד צדוק, מנהל מכון העיניים. לאחר מכן ולאורך השנים האחרונות, אני מגיע מרמת הגולן אחת לחודש לקבל זריקה".
לדבריו, גם פרוץ המערכה מול איראן לא גרמה לו לשקול לדחות את הטיפול. "כשהתחיל מבצע 'שאגת הארי', ביררתי אם התחבורה הציבורית פועלת ואם ניתן להגיע לשערי צדק לקבל טיפול. מיד כשיצרתי קשר עם מכון העיניים, נקבע לי תור ולא הייתה לי התלבטות לרגע - היה לי ברור שאגיע לקבל את הטיפול, למרות המצב הביטחוני והסיכונים. רק במדינת ישראל אפשר לנהל מלחמה וגם להמשיך ולקבל טיפול רפואי ולשמור על השגרה ככל שניתן. אני חושב שזה דבר ענק. רק עם ישראל יכול לעשות את זה, בשום מדינה אחרת זה לא היה קורה. מבחינתי, זה הניצחון שלי נגד כל מבקשי רעתנו. לא יצליחו לשבש את שגרת חיי ולפגוע בבריאות שלי".
במכון העיניים בשערי צדק מבצעים מדי שנה כ-17 אלף הזרקות תוך-עיניות לטיפול במחלות רשתית, בהן גם AMD. מדובר במחלה ששכיחותה עולה עם הגיל. "על מנת למנוע הידרדרות של המחלה ולסייע בייצוב שלה, חשוב לקבל זריקה תוך-עינית בתדירות שנקבעת לפי המצב הרפואי", אומר ד"ר יואל הנהרט, מנהל היחידה לרשתית רפואית בשערי צדק ומומחה לתחום הרשתית. "בשנים האחרונות אנחנו מנוסים מאוד בשמירה על הרצף הטיפולי של החולים שלנו גם במצבי חירום – החל מהקורונה, דרך אירועי 7 באוקטובר ועד 'עם כלביא' וכמובן המבצע הנוכחי".
גם אחרי שנים של נסיעות חודשיות, גולדשטיין אומר שהכרת התודה לרופאים רק גדלה. "זו זכות גדולה שבארץ ישראל יש רופאים טובים כל כך", הוא אומר. "ד"ר הנהרט שמטפל בי כבר תקופה אמר שבזכות ההתמדה שלי הראייה שלי נשמרת. פעם חבר אמר לי 'שלא נזדקק לשום טיפול רפואי', ואני אמרתי לו: 'להפך, תודה שיש רפואה כזאת מוצלחת כמו שקיימת בשערי צדק ובמקומות נוספים, שבזכותה אני רואה הרבה יותר טוב'".