מי? מיה וורוביוב (32), נולדה בישראל ויצאה לשליחות בארה"ב כדי להילחם באנטישמיות בקמפוסים. כיום היא מתגוררת בקליפורניה ומכהנת כמנכ"לית ארגון TalkIsrael. מיה מובילה אסטרטגיה חדשנית להסברה ברשתות החברתיות: היא לוקחת את המאפיינים של דור ה-Z והופכת אותם לכלי הסברתי. המטרה שלה היא להכשיר שגרירים שיספרו את הסיפור הישראלי בגובה העיניים דרך תרבות, קולינריה וחיי יומיום. וצילומים מיליטנטיים אאוט, סלפי מברים תל אביבים תחת מתקפת טילים וטורניר שש בש במקלטים – אין.
הסברה? "הבעיה מתחילה במילה 'הסברה'. את בני דור ה-Z שנולדו בין השנים 1997 עד 2012 לא מעניינת פוליטיקה, ולא שישכנעו אותם. הם מחפשים אנשים שדומים להם ומדברים בשפה שלהם. כשצעיר אמריקאי מחפש Israel בטיק טוק, הוא לא נעצר על חדשות - הוא מבקש למצוא נרטיב שנוצר על ידי יוצרים. הבעיה שמגיעים ברוב מוחץ של החיפושים לתמונות של עזה, לוחמים, מלחמה. ולעומת זאת אם את מחפשת קטאר יוצא לך מסיבות וחופים וכיף, וזה מה שאנחנו עוזרים לשנות, כדי להשפיע על הקהל. כדי שצעיר בן 18 מאריזונה יקבל גם תוכן של יומיום שמראה שישראל היא לא רק מדינת קונפליקט".
קונפליקט? "המלחמה מול איראן מסמנת נקודת מפנה באופן שבו ישראל נתפסת ברשתות החברתיות בעולם. בניגוד לסבבים קודמים, רואים מגמות חדשות ומפתיעות: יותר קולות חיוביים, גילויי תמיכה מצד אזרחים איראנים, ותוכן שמקבל תהודה - גם מתוך מקלטים ובזמן אזעקות", אומרת וורוביוב, שזוקפת חלק מזה לזכות הארגון שלה שמכשיר יוצרי תוכן צעירים מכל העולם, שמספרים את הסיפור הישראלי בגובה העיניים - דרך תרבות, קולינריה, הומור וחיי היומיום.
הומור? "זה לא רק פאן מול מלחמה, אלא גם עובדות מול רגש. הצד האנטי ישראלי מתמקד ברגש, והצד הפרו ישראלי מתמקד בלוגיקה וניסיון לשכנע בעזרת שכלתנות.
אבל כשרואים טילים ובניינים הרוסים קשה להתחבר לניסיון להיות צודק, הרבה יותר קל להתחבר לצילומים של צעירים עוזרים למבוגרים נכים להגיע למקלט, או כשאתה רואה חבר'ה כמוך רוקדים במסיבת פורים מתחת לאדמה. וזה מה שאנחנו מביאים לדור ה-Z שמבלה בין שש לשמונה שעות היום שלו בסושיאל ובמסך. 73 אחוזים מהצעירים הללו צורכים את החדשות ואת כל המידע על ישראל מתוך הסושיאל. אנחנו משקיעים הרבה במחקרים, כדי להכיר את הקהל שלנו. אחת לרבעון אנחנו בודקים דרך קבוצות מיקוד מה עובד. פונים לגולשים שלא מכירים אפילו ישראלי אחד ושואלים מה התוכן שלנו שינה אצלו כלפי ישראל".
משנים את הדעה? "75 אחוז שינו את הדעה שלהם לגבי ישראל וישמחו לבוא לבקר אחרי שצפו בתוכן שלנו. על בסיס המחקר הזה אנחנו מדייקים את התוכן, בודקים מה עוד רוצים לראות, מה היה עוזר להם להכיר ישראלים טוב יותר. זה דור גלובלי ויזואלי טכנולוגי ואפילו אני שבת 32 לא נחשבת חלק מהם. 90 אחוז אמרו שעובד להם כל מה שקשור להומור לאוכל לסיפורים אישיים לעזרה לחלש. מה שלא מדבר אליהם זה פוליטיקה. מצד אחד עצוב שהצעירים לא מתעניינים בפוליטיקה, מצד שני חייבים להבין שזה מה שצריך לייצר ולהתאים להם את התוכן ואז הם נחשפים לישראל אחרת דרך הסרטונים שלנו והשלב הבא שלהם זה ללמוד עוד ולהבין שזה לא חור שחור אלא יש פה אנשים כמותם".
מגייסים שגרירים? "יש לנו כמה מוקדים, כאשר המוקד הראשי נמצא בלוס אנג'לס, ויש גם צוות בחוף המזרחי וגם בישראל. אנחנו פונים לקמפוסים שונים בארצות הברית, מאתרים בהם צעירים יהודים או ישראלים, או אוהדי ישראל שרוצים לייצר תוכן על ישראל ולהפוך למשפיענים הבאים. אנחנו מעבירים אותם סדנאות של כל מה שצריך לדעת כדי להיות משפיען לדור ה-Z – לצלם, לערוך, לשדר, לבנות קהילה, לספר סיפור ולהיות משפיענים ויוצרי תוכן טובים יותר. למשל יש לנו יוצרות תוכן שעשו עליה לארץ והן ממש משתפות את החיים שלהן בישראל, כולל ריצה למקלט ועולם הדייטינג".







