מסר של עוצמה וחוזק
רס"ל (במיל') אליה עתאלי (27) התגייסה לתפקיד של פרמדיקית בגבעתי מתוך שליחות עמוקה לשרת את המדינה. כיום, לצד עיסוקיה הרבים, היא מבקשת לספר את סיפורו של חברה, רס"ל (במיל') עמיחי אוסטר ז"ל, שנפל בקרב
רס"ל (במיל') אליה עתאלי (27), מאפרת במקצועה, התגייסה לתפקידה כפרמדיקית בגבעתי באוגוסט 2018. אחרי שחרורה המשיכה להתייצב למילואים בחטיבה 5, ושירתה במשך ימים רבים גם במלחמת "חרבות ברזל". "הוקפצנו והגענו לעוטף כדי לטהר את הקיבוצים ממחבלים. נכנסנו לפעילויות נקודתיות ברצועה, עד שהצטרפנו לתמרון", היא משחזרת.
4 צפייה בגלריה
רס"ל (במיל') אליה עתאלי. "היה לי ברור שאתייצב להגן על הבית"
רס"ל (במיל') אליה עתאלי. "היה לי ברור שאתייצב להגן על הבית"
רס"ל (במיל') אליה עתאלי. "היה לי ברור שאתייצב להגן על הבית"
(ללא קרדיט)
ב-1 בינואר 2024, אליה הוקפצה להעניק טיפול לפצועים בשטח, בתקרית קשה בה נפצעו 12 לוחמים מהפלוגה שלה. "זה שינוי מצב מאפס למאה, בדיוק כמו שהתאמנו ולימדו אותנו.
"באותם רגעים הייתי מאוד משימתית, רציתי לעשות את הכי טוב שלי", היא אומרת, "חברים שלי נפגעו וסבלו, וידעתי שאני יכולה לעזור להם. זו תחושה גדולה של שליחות ואחריות".
באירוע איבדה אליה חבר לכוח, רס"ל (במיל') עמיחי אוסטר ז"ל. "זה היה רגע קשה מאוד עבורי. הוא הגיע למילואים מהטיול הגדול שלו, ומהרגע הראשון התחברנו. דיברנו על הרגע שתיגמר המלחמה ונחזור לטייל", היא סופדת בעצב.
רס"ל (במיל') אליה עתאלי: "היה לי ברור שאני מתייצבת ללחימה. כבר כשהתגייסתי, מתוקף התפקיד שלי, ידעתי שיהיו לי מילואים. אין שאלה, צריך אותי אז אני באה להגן על הבית. זה צו השעה, זה תורנו. על זה גדלתי וחונכתי"
לאורך המלחמה, השלימה אליה חמישה סבבי מילואים, כשאת האחרון סיימה בחודש שעבר. "היה לי ברור שאני מתייצבת. כבר כשהתגייסתי, מתוקף תפקידי כפרמדיקית, ידעתי שיהיו לי מילואים. אין שאלה, צריך אותי אז אני באה להגן על הבית. זה צו השעה, זה תורנו. על זה גדלתי וחונכתי", שיתפה בגאווה.
בין הסבבים, שהסתכמו ביותר מ-300 ימי מילואים, ובמקביל ללימודים באוניברסיטת רייכמן ועבודתה כדיילת אוויר באל-על, הקימה אליה את מיזם "סטרונגנט" שמזמין לוחמים ולוחמות לשחק יחד פוצ'יוולי בחוף. "זה אימון שמייצר קהילה אחת מגובשת. רשת חזקה של אנשים שמכירים, תומכים זה בזה ונמצאים כאן אחד למען השני".
4 צפייה בגלריה
רס"ל (במיל') עמיחי ישראל יהושע אוסטר ז"ל
רס"ל (במיל') עמיחי ישראל יהושע אוסטר ז"ל
רס"ל (במיל') עמיחי אוסטר ז"ל. "מהרגע הראשון התחברנו"
(צילום: טל גרודר)
במסגרת פרויקט "גיבור בסלון", תשתף אליה את סיפור הקרב שלה בסלון משפחה בתל אביב. "אספר על עמיחי ז"ל, ועל איך שהוא תמיד עודד לעשות הכול מתוך שאיפה למצוינות ובשמחה. עבורי, הוא תמיד יהיה השראה.
"אדבר על המעברים מהלחימה לאזרחות ולהפך, וגם על החיים שאחרי המילואים - שדורשים טיפול, ריפוי ועיבוד של החוויה המורכבת הזו".
ולסיכום, אליה תשאף להעביר מסר של עוצמה וחוזק: "העובדה שאנחנו כאן, נלחמים על הארץ שלנו".
הקרב על הנפש
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי (33), התגייס לגולני בעקבות דודו שנפל במלחמת "שלום הגליל". הוא הוכר כפוסט טראומתי אחרי אסון הנגמ"שים במבצע "צוק איתן", ולמד לחיות עם הקושי
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי (33) מתל-אביב, נולד וגדל בתקוע שבשומרון. כבן למשפחה שכולה, הוא זוכר את ימי הזיכרון מגיל קטן. "דוד שלי, רם רחמים ז"ל, נפל במלחמת 'שלום הגליל'. גדלתי לסיטואציה שבה מדי שנה, בימי הזיכרון, כל המשפחה עולה להר הרצל. גדלתי גם בהבנה שאהיה לוחם, וכמו דוד שלי, אלחם למען המולדת".
4 צפייה בגלריה
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי. "זכיתי להתגייס למלחמה על החיים"
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי. "זכיתי להתגייס למלחמה על החיים"
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי. "זכיתי להתגייס למלחמה על החיים"
(ללא קרדיט)
בנובמבר 2012 הגשים שחר את מטרתו והתגייס כלוחם בגולני. ב-20 ביולי 2014, במהלך מבצע "צוק איתן", נכנס מזרחי עם גדוד 51 ללחימה בשג'עייה. הוא שימש אז כנהג הנמר בחפ"ק המג"ד.
"בלילה הראשון של הלחימה התרחש אסון הנגמ"שים. היו כמה אירועים, נקלענו למארב, חטפנו נ"ט לבית ולנמר. איכשהו אף אחד לא חדר, אבל אחד מהם התפוצץ לי ממש בפנים. מהרגע הזה, יש לי פלאשבק שחוזר אליי שנים אחרי", הוא מספר.
מזרחי שוחרר ארבעה חודשים לפני תום שירותו הסדיר, ובשנת 2016 הוכר כפוסט-טראומתי. "יצאתי מהמלחמה חי, אבל הנפש שלי נשארה מתה שם, בשג'עייה. חוויתי מוות אחר", הוא אומר. "במשך שנים ריפאתי את הפצעים, הייתי במקומות נמוכים, אשפוזים פסיכיאטריים. למרות הכול, החלטתי שאני בוחר בחיים".
עם פרוץ מתקפת הפתע של חמאס ב-7 באוקטובר 2023, הוא הסתגר בביתו במשך חודשים רבים. "לא הצלחתי ללבוש מדים ולצאת לקרב כמו כל החברים והקרובים שלי", הוא אומר בכאב.
סמ"ר (במיל') שחר מזרחי: "המילואים סגרו לי מעגל שבו עשר שנים אחרי המלחמה ההיא, חזרתי לצבא. במסגרת השירות אני מלווה פצועים שנמצאים בתהליכי טיפול והכרה. בתחושה שלי, זכיתי להתגייס למלחמה על החיים. על הנפש"
מזרחי נותר סגור בביתו, עד הרגע שבו חבר הכיר לו את תוכנית "ממשיכים בחיים" שמפעילה היחידה לתגובות קרב, בה הוא משרת כיום במילואים.
"המילואים סגרו לי מעגל שבו עשר שנים אחרי המלחמה ההיא, חזרתי לצבא", הוא אומר בגאווה, "במסגרת השירות אני מלווה פצועים שנמצאים בתהליכי טיפול והכרה. בתחושה שלי, זכיתי להתגייס למלחמה על החיים. על הנפש".
בימים אלו, שחר מעביר הרצאות המגוללות את הסיפור שלו, במטרה "להעלות את המודעות לפציעה השקופה וליכולת לצמוח ממנה". במסגרת מיזם "גיבור בסלון", ישתף בסיפורו בסלון בית בנס-ציונה, ויבקש להעביר מסר של עוצמה: "אפשר לחיות עם הכאב ולהכיר בו, ויחד עם זה צריך לדעת שגם יש לאן לפרוח והחיים לא נגמרו".
"חשוב לתרום לאחדות"
אחרי שבבוקר 7 באוקטובר סרן (במיל') מתן דאג לשלומן של אחותו ובת דודתו, שהיו בפסיבל הנובה, הוא יצא לקרב ונלחם בעזה ובלבנון: "תמיד חשוב לי להעביר מסר של עוצמה וחוזק"
סרן במיל' מתן (31) ממזכרת בתיה, התגייס כלוחם הנדסה קרבית באוגוסט 2013. לאחר שחרורו התייצב למילואים, במהלכם יצא לקורס מ"פ, וכיום משרת במילואים כמפקד בגדוד 710 באוגדה 99.
4 צפייה בגלריה
סרן (במיל') מתן. "החיים ממשיכים, בחרתי לא לעצור אותם למרות האסון"
סרן (במיל') מתן. "החיים ממשיכים, בחרתי לא לעצור אותם למרות האסון"
סרן (במיל') מתן. "החיים ממשיכים, בחרתי לא לעצור אותם למרות האסון"
(ללא קרדיט)
בבוקר 7 באוקטובר מתן התמודד עם תחושת חוסר ודאות בנוגע לגורלן של אחותו ובת דודתו, שהיו בפסטיבל הנובה ברעים. "הקשר עם בת דודה שלי נותק, כמעט שבועיים אחרי זה הודיעו לנו שהיא נרצחה", הוא מספר.
"עם אחותי דיברתי מידי פעם, ניסיתי להבין איפה היא לפי מיקומים וביקשתי ממנה לתפוס מחסה. במקביל, פתחתי חמ"ל בבית, דיברתי עם בכירים בצבא ועם אנשים בשטח שינסו לחלץ אותה. היא תפסה מחסה מאחורי טנק נטוש, וחבר שגדל איתי ביחידה נכנס תחת אש לחלץ אותה - והיא פונתה לתחנת המשטרה באופקים".
ברגע שאחותו הגיע חזרה הביתה בשלום, מתן ארז תיק ויצא למילואים. "מאז ועד היום עשיתי כמעט 400 ימי מילואים, שני סבבים בעזה וסבב בלבנון. הובלתי את המחלקה בלחימה, עשינו פעילויות מדהימות וחשובות, השמדנו מנהרות, משגרים ותשתיות", הוא מספר בגאווה. "ותוך כדי המלחמה סיימתי תואר בעריכת דין והתחתנתי. החיים ממשיכים, בחרתי לא לעצור אותם למרות האסון".
סרן (במיל') מתן: "תמיד כשרואים אותי, כואב הלב על הסיפור שלי. אבל אני מעביר מסר של עוצמה וחוזק. עשינו הכול, כל אחד מהמקום הכואב שלו, כי זו הגאווה שלנו - להגן על הבית. עם ישראל חי, אנחנו חזקים ומנצחים, ואם אני יכול לתרום לאחדות והרמת המורל - הרווחתי"
במסגרת המיזם, שהתחיל כיוזמה פרטית, והתרחב לפרויקט אותו מובילים כיום עמותת "אלון ואלה", מועדון "חבר" ועמותת "Restart", מתן יתארח בבית בת"א. "תמיד כשרואים אותי, כואב הלב על הסיפור שלי. אבל אני מעביר מסר של עוצמה וחוזק.
"עשינו הכול, כל אחד מהמקום הכואב שלו, כי זו הגאווה שלנו - להגן על הבית. עם ישראל חי, אנחנו חזקים ומנצחים, ואם אני יכול לתרום לאחדות והרמת המורל - הרווחתי".
פורסם לראשונה: 00:00, 13.04.26