אירוע סייבר חדש עשוי לטלטל את מערכת הביטחון: קבוצת ההאקרים האיראנית "חנדלה" (Handala) פרסמה אתמול הודעה רחבת היקף ובה היא טוענת כי הצליחה לחדור באופן עמוק וחשאי לטלפון של רב-אלוף (במיל') הרצי הלוי, הרמטכ"ל ה-23 של צה"ל. לפי הודעת הקבוצה, מדובר במבצע שנמשך שנים, במהלכו נגנבו כ-19,000 קבצים רגישים, הכוללים תיעוד ויזואלי של ישיבות סודיות, מפות אסטרטגיות ופרטים אישיים מביתו הפרטי.
ההאקרים טוענים כי החומר שבידיהם אינו כולל רק מסמכים יבשים, אלא תיעוד חי של "חדרי משבר" ומתקנים סודיים ביותר. הם מדגישים כי בניגוד לצנזורה הצבאית המקפידה לטשטש פני קצינים וטייסים, בידיהם נמצאים אלפי תמונות עם פנים גלויות של לוחמים ומפקדים.
על פי פרסומי הקבוצה באתר שלה, ניכר שהטענות נכונות. עשרות דוגמאות לתמונות וסרטונים פורסמו בהודעה כולל מפעילותו הרשמית כרמטכ"ל כגון בסיור בבסיס חיל האוויר או בחדרי ישיבות ופגישות רמות דרג. כמו כן מופיעות במאגר תמונות וסרטונים מחיי המשפחה של הרמטכ"ל לשעבר.






