בזמן שבשאר הארץ ממשיכים בחזרה לשגרה, אחרי דיונים שערך צה"ל בסוף השבוע עם ראשי הרשויות באזור קו העימות בצפון הוחלט אמש להמשיך את הלמידה מרחוק ולא לפתוח את מערכת החינוך ללמידה פרונטלית, לפחות ביומיים הקרובים.
התושבים משוועים לחזרה לשגרה, אך במקביל חוששים לשלוח את ילדיהם לבתי הספר, שרובם אינם ממוגנים.
עם צאת השבת פירסם ראש המועצה המקומית כפר ורדים, אייל שמואלי, עדכון ביטחוני לתושביו, שבו כתב: "אנו ניזונים מהדיווחים בתקשורת בנוגע לשיחות הפסקת אש, אך המערכה בפועל בעיצומה – ואף התגברה. אנו חשופים לירי עז ותנועת כלי טיס עוינים בתדירות גבוהה מכיוון חיזבאללה. ייתכן שהארגון יגביר את קצב התקיפות לעבר הגליל דווקא על רקע השיחות להפסקת אש. אני קורא לתושבים להמשיך ולהקפיד על הנחיות פיקוד העורף. הן מצילות חיים".
יש לציין כי פיקוד העורף פירסם אתמול הנחיות חדשות בנוגע למדיניות ההתגוננות ואישר לקיים באזור הגליל העליון פעילות חינוכית – בתנאי שהיא מתקיימת בתוך מרחב מוגן תקני.
רבים מראשי היישובים החליטו לא לעשות זאת בינתיים, אולם ישנן רשויות שכן יקיימו לימודים, בהן העיר כרמיאל והמועצה האזורית משגב.
השינוי הגדול בהנחיות קשור לאזור חיפה: פיקוד העורף החליט על מעבר ממדרג פעילות מצומצמת למדרג פעילות חלקית. כתוצאה מכך, ניתן לקיים פעילות חינוכית במקום שניתן להגיע ממנו בזמן למרחב מוגן תקני.







