פרשיית אפשטיין ממשיכה להכות גלים: אחרי שקרבת בכיר הלייבור פיטר מנדלסון, יד ימינו של ראש ממשלת בריטניה קיר סטרמר כמעט עלתה לו בקריירה הפוליטית שלו - שוב מאיימת הפרשה להצית סערה פוליטית בממלכה.
סטרמר התמודד עם קריאות להתפטרותו כבר בפברואר, אחרי שהודה אז כי מינה את בכיר הלייבור פיטר מנדלסון לשגריר בארה"ב, אף שבמהלך הבדיקות שנערכו כשנבחנה מועמדות מנדלסון לתפקיד נודע לראש הממשלה ולצוותו כי הוא קיים קשרים עם איל ההון הפדופיל ג'פרי אפשטיין. כעת שוב חוזרת הפרשה לכותרות, אחרי שנחשף כי סטרמר מינה את מנדלסון לתפקיד השגריר בארה"ב חרף העובדה שנכשל בבדיקה הביטחונית.
סטרמר טען אתמול כי הדבר כלל לא הובא לידיעתו - והטיל את האשמה על פקיד בכיר במשרד החוץ, שהעניק לכאורה סיווג ביטחוני למנדלסון למרות שכשל בהליך הבידוק. אמש הוא התייצב סטרמר בפני המחוקקים בפרלמנט, וטען שאם היה מודע לכך המינוי לא היה יוצא לפועל.
סטרמר טוען כי בשום שלב לא היה מודע לעומק הקשרים בין מנדלסון לאפשטיין, והאשים את מנדלסון כי שיקר לו ובגד בו ובבריטניה.







