אופטימיות זהירה עם אבטחה זהירה יותר. נועם בתן והמשלחת הישראלית המריאו ביום שישי לווינה, אוסטריה, שם תשתתף ישראל בחצי הגמר של האירוויזיון ביום שלישי הבא (12 במאי, שידור ישיר בכאן).
בתן מלווה באבטחה כבדה מחשש לפגיעה במשלחת הישראלית, על רקע התרעות שהולכות וגוברות לקראת פתיחת שבוע האירוויזיון ביום ראשון הבא. זו לא מאלמו העוינת לישראלים מאירוויזיון 2024, גם לא באזל הניטרלית שאירחה את התחרות האחרונה, זו וינה שנחשבת ידידותית לישראל. אוסטריה הייתה מהמדינות שתמכו בנו מול הדרישה להשעות את ישראל מהאירוויזיון - אבל בשב"כ לא חושבים שזו עובדה שמאפשרת הקלות במעגל האבטחה.
המשלחת הישראלית מלווה בכל יציאה במערך מוקפד מאוד של מאבטחים, ולמעשה ההמלצה למשלחת היא לצאת לרחובות וינה פחות ככל האפשר. לנועם בתן זה אומר יותר זמן לחזרות שאמורות להתחיל היום בצהריים בווינה וייתנו אומדן ראשוני על הביצועים שלו בלייב.
בתן יעלה לבמה עם השיר "מישל" כשאיתו הרקדניות ליהיא פרויד, עדן זינו, דניאל בן אברהם, יסמין חכמון וג'ניה גפונו. אתרי ההימורים מדרגים אותו במקום השישי עם אפשרות לאיים על המקום הראשון, אבל לפני כל זה הוא צריך לצלוח את משוכת חצי הגמר כדי להעפיל לגמר האירוויזיון. "אני מתרכז רק בביצוע, לא במה שאומרים ולא בתחזיות", אמר בתן ל"ידיעות אחרונות". "אני מגיע לתחרות מוזיקה על במה ענקית ואתן את כל מה שיש לי בשביל המדינה. בחודשים האחרונים הרגשתי הכי הרבה אהבה שהרגשתי בחיים. אני מרגיש שיצאתי לווינה עם הגב הכי גדול והכי חזק שיש. אני מתרגש מאוד לייצג את המדינה היפה שלנו בתחרות המוזיקה הגדולה באירופה. אנחנו ניתן את הנשמה פה".
זיוית דוידוביץ, ממלאת מקום סמנכ"לית טלוויזיה של כאן: ״אנחנו גאים במשלחת הישראלית היוצאת לייצג את התרבות והיצירה שלנו. השנה אנחנו חוגגים 90 שנה לשידור הציבורי ו-70 שנה לאירוויזיון ואנחנו בטוחים שהמשלחת תביא גאווה גדולה למדינה".








