בית משפט השלום באילת האריך אתמול את מעצרם של שני תושבי מזרח ירושלים, סאמי ברסום ונג'יב סעידה, בחשד להריגה של הכלב נוקי בקיבוץ נווה חריף.
על פי החשד השניים, שעובדים באחד המלונות היוקרתיים בערבה, זרקו את הכלב נוקי בן ה-14 למדורת ל"ג בעומר בקיבוץ. בית המשפט האריך את מעצרם בשלושה ימים וקבע כי יש חשד סביר כי ביצעו את המיוחס להם. בדיון הראשון להארכת מעצרם, שהתקיים ביום שישי האחרון, ביקש עו"ד נמרוד אבירם מהסניגוריה הציבורית לאסור את פרסום שמו של ברסום.
השופטת זהר דיבון סגל דחתה את הבקשה של אחד החשודים לאיסור פרסום וקבעה: "הכלל הוא פומביות הדיון והחריגים לכך הם מצומצמים. על מנת לאסור פרסום שמו של חשוד שטרם הוגש נגדו כתב אישום, צריכים להתקיים שני תנאים מצטברים. הראשון דורש שהחשוד ישכנע את ביהמ"ש כי עלול להיגרם נזק חמור כתוצאה מהפרסום, והשני כי יש להעדיף את מניעת הנזק החמור על פני האינטרס הציבורי, כאשר הנטל על חשוד המבקש לאסור את פרסום שמו הוא נטל כבד. ההלכות בהקשר לכך ידועות ומוכרות ולא מצאתי לשוב ולפרטן... קבלת עמדת ההגנה עשויה להפוך את החריג לכלל ואת הכלל לחריג. מעבר לכך, סבורני כי יש אינטרס ציבורי מובהק בפרסום הפרשייה וגם ההגנה מסכימה לכך באופן מפורש".