שר ייעודי, מנהלות שיקום, תוכנית איתור ומניעה: כך מתכוונת מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט לטפל בעשרות אלפי נפגעי הפוסט טראומה מטבח 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת.
בעקבות הנתונים הקשים על מספר האזרחים בישראל שמדווחים על תסמינים של הפרעת דחק פוסט-טראומטית בצל שנות הלחימה, מפלגות נותנות לאחרונה התייחסות ספציפית לנושא, לקראת הבחירות. על פי דו"ח מבקר המדינה משנת 2025, אחד מכל שלושה ישראלים מדווח על תסמיני פוסט טראומה, חרדה ושחיקה נפשית, ברמות שונות.
על פי הנתונים, הטראומה לא משפיעה רק על לוחמי צה"ל, אלא גם על קהילות שלמות אשר נפגעו במהלך המלחמה. כיום, זמן המתנה לטיפול הוא יותר מחצי שנה בקופות החולים, מהאבחון ועד לתחילת טיפול. לאחרונה מתקיימים גם בוועדות הכנסת לא מעט דיונים בנושא, שמהם עולה כי המצב הנוכחי מביא את המערכות לקצה גבול היכולת שלהן. לדוגמה, באגף השיקום במשרד הביטחון יש פסיכיאטר אחד על כל 3,200 מטופלים.
לפי התוכנית של המפלגה, טיפולים נפשיים יוענק כבסיס לתהליך השיקום הלאומי: "המדינה תיקח אחריות מקצה אל קצה". במסגרת התוכנית צפון ודרום הארץ יוגדרו כאזורים ברמת חשיפה גבוהה לטראומה, ובהם יינתן "מענה רב-תחומי במסגרות הפורמליות והא-פורמליות באופן קבוע, באופן פרטני וקהילתי". לפי "ישר!", יוקם "מערך שיקום שנותן טיפול לכל מי שנדרש. יש לנו תוכנית סדורה לשיקום המערך, הגדלת מספר המטפלים ושינויים מבניים שיעזרו לעמוד בצרכים החדשים שנוצרו. נדאג לתת כלים. טיפול לבדו לא מספיק. נפעל לליווי של כלל הנפגעים בתהליך שיקומם עד חזרתם לחיים ולתפקוד".








