אחרי מי סופר כמה חזרות, ליטושים והכנות מסביב לשעון אוסטריה, יעלה מחר נועם בתן לבמה של גמר האירוויזיון בוינה בניסיון להחזיר את התחרות האירופית לישראל ולעשות צעד אחד מעבר להישג הגדול של יובל רפאל בשנה שעברה בבזל, שוויץ.
בתן הגיע ליום הגמר אחרי מספר ימים אינטנסיביים במיוחד שכללו את ההכנות לחצי הגמר, ההופעה עצמה ויממה עמוסה נוספת של ריאיונות לכלי תקשורת מכל העולם. במשלחת הישראלית של כאן מספרים כי הזמר הפך לאחת האטרקציות הבולטות והמבוקשות על ידי העיתונאים מחו״ל, עם עשרות ריאיונות ועניין בינלאומי גדול. לצד הלחץ והעומס, נראה כי משהו השתחרר אצל בתן אחרי חצי הגמר. בשיחה עם "ידיעות אחרונות" הוא סיפר על רגע אישי ומשמעותי שעבר עם המנהלים שלו: "הרגשתי מוצף לפני חצי הגמר, פרקתי את הכל, בכינו ביחד ושחררנו את זה. זה היה רגע מאוד משמעותי עבורי בכל החוויה הזאת".
1 צפייה בגלריה
צילום: יובל חן
צילום: יובל חן
צילום: יובל חן
לדברי בתן, הפוקוס מופנה לגמר: "נעשה 100% כדי להביא שמחה למדינת ישראל ולייצג את המדינה בגאווה. שריקות בוז? חושב שהסתדרתי איתן בחצי הגמר, אני סומך על הקהל שלנו”.
גם בגזרת ההימורים ישראל ממשיכה להתחזק. בתן כבר טיפס עד המקום הרביעי בטבלאות, ירד בהמשך לחמישי, אך נותר עמוק בתוך תמונת הטופ 5 לקראת הגמר. הוא עצמו מנסה להתעלם מהתחזיות: "אנחנו פחות מתעסקים באתרי ההימורים, רק במה שיקרה על הבמה. מרגישים מוכנים מאוד". במשטרת וינה נערכים בכוחות מתוגברים לקראת הפגנה פרו-פלסטינית גדולה שאמורה להתקיים הערב בעיר ולרכז קהל רב יחסית. אתמול נשמע גם קולם של תומכי ישראל, שהשתתפו בעצרת תמיכה שנצבעה בדגלי כחול-לבן בלב העיר. בתאגיד כאן יעבירו את הגמר בשידור ישיר.