ליגת העל כדורסל בגסיסה. במקום שתקפוץ מדרגה עם כניסתם של בעלי הון כמו עופר ינאי ומתן אדלסון, האולמות ריקים, יריבויות גדולות בין מכבי ת"א להפועל ירושלים בקושי ממלאות חצי אולם, שלא נדבר על הגעה של הצהובים למפגשים עם קבוצות בפריפריה, שעד לפני כמה שנים היה מאוד קשה להשיג כרטיס אליהם.
לגסיסה הזאת יש הרבה סיבות, או יותר נכון תירוצים, בטח אם מסתכלים על הפריחה המטורפת בכדורגל הישראלי, שם משחקים עם 30 אלף צופים הפכו כבר לעניין קבוע בכל מחזור.
כן המדינה נמצאת במלחמה כבר שנתיים וחצי, כן כל כמה זמן הליגה נעצרת, כן קשה להביא לפה זרים, הכל ידוע, ועדיין חוץ מלבכות ולהתלונן, לא נראה שמישהו עושה את המעבר. אבל מה שקרה בימים האחרונים, כשארגון השחקנים הודיע על שביתה, עשוי להיות זה שיהפוך את גסיסת הליגה למוות סופי.
החלטת הארגון לדרוש שיפור של "השריון לשחקן המקומי" לקראת השנים הבאות, בזמן שיש חוזה חתום עד לסיום העונה הזאת, ובתקופת משבר כל כך גדולה בענף וכמובן במדינה - היא חוצפה. ושלא תחשבו שלשחקן הישראלי יש איזה מינוף מסוים על בעלי הקבוצות וההנהלות.
ההרגשה היא שכל כדורסלן אחרי צבא שיודע להקפיץ וללעוס מסטיק, יוצא לשחק במכללות בארה"ב. אפילו הכוכבים הגדולים ביותר שלנו, ע"ע ים מדר, שיחגוג בעוד כחצי שנה 26, עשויים "ללמוד" בארה"ב בעונה הבאה. שזה בכלל הזוי בפני עצמו. מה שמשאיר בארץ היצע דל מאוד של שחקנים איכותיים. עם היצע כזה איך בכלל אפשר לבוא ולהעמיד אולטימטום שאם לא משפרים עוד יותר את השריון, ארגון השחקנים ישבות?
מה שהפועל ת"א עשתה אמש, כשהפסידה במכוון מול בני הרצליה אחרי שארבעה זרים שלה יצאו בזה אחר זה בחמש עבירות, הוא ללא ספק אירוע מביש, שעשה לליגה שלנו נזק גדול ביחסי ציבור בעולם בטווח המיידי, אבל אולי יהיה זה שיגרום לשני הצדדים (ארגון השחקנים והמינהלת) להתעשת ולחזור לשחק כדורסל כרגיל, ולחתום על הסכם חדש בקיץ. אחרת באמת שאפשר לסגור את הליגה.
בסוף השחקנים גורמים לעצמם נזק, ושלא יתפלאו שאם ימשיכו בשביתה - בעונה הבאה הם יידחקו לסוף הרוטציה כשיוחלט, למשל, על ביטול הגבלת זרים בחמישייה ורישום של 7-8 בטופס. האמת, הם הביאו את זה על עצמם.