בקמפיינים הנשיאותיים ב-2016 וב-2024, שם דונלד טראמפ דגש על מצבו הפיזי. הוא אמנם לא שיחרר לציבור דוחות רפואיים ופשוט הודיע שהוא "במצב מצוין" ו"הכי כשיר אי פעם", אבל הנרטיב עבד היטב גם נגד הילארי קלינטון וגם נגד ג'ו ביידן. כמעט שנה וחצי בקדנציה השנייה, האדם המבוגר ביותר שהושבע אי פעם לנשיאות ויהיה בעוד כשבועיים בן 80, מתקשה יותר ויותר לתחזק את הנרטיב הזה.
ביום שלישי ערך טראמפ "בדיקה שגרתית" רביעית מאז חזר לבית הלבן, בבית החולים הצבאי הלאומי וולטר ריד במרילנד. ארבע הבדיקות הללו הן שפורסמו לציבור ולא ידוע אם היו אחרות. אחרי הבדיקה טראמפ העלה פוסט בו כתב: "הכל נבדק בצורה מושלמת!" וטען כי נשיאים אחרים בעבר לא היו עוברים את המבחן הזה. אלא שנשיאי עבר שנבדקו בדיקה שנתית פרסמו מיד אחריה את הדו״ח המקיף של הרופאים, ולא ברור האם הבית הלבן הנוכחי מתכוון לעשות זאת.
בן 80 לגבורות? הפוסט של טראמפ | צילום: מתוך הרשתות
בן 80 לגבורות? הפוסט של טראמפ | צילום: מתוך הרשתות
בן 80 לגבורות? הפוסט של טראמפ | צילום: מתוך הרשתות
בריאותו של טראמפ הפכה בחודשים האחרונים נושא פוליטי שמטריד את הבית הלבן, במיוחד כיוון שיש לו חבורות בולטות מאוד על הידיים, אותן הוא מכסה באיפור. גורמים בבית הלבן טוענים שהחבורות נגרמות מ"לחיצות ידיים". גם קרסוליו של טראמפ נפוחים באופן קבוע, ולדברי רופאיו ועוזריו זו תוצאה של אי ספיקה ורידית כרונית בה שמטופלת עם כדורים. טראמפ גם נוטה יותר ויותר להירדם במהלך אירועים בבית הלבן.
נושא נוסף שגורם דאגה אפילו לאנשים שמכירים את טראמפ שנים רבות, הוא מצבו הקוגניטיבי. טראמפ עובר, מסתבר, בדיקות קוגניטיביות תכופות והסיבה היחידה שהציבור יודע על כך היא שטראמפ אוהב להתרברב על הצלחתו בבדיקות האלה. השבוע, בנאום ביום הזיכרון הלאומי לחללי צבא ארה"ב, החל טראמפ לפתע למנות בעלי חיים שהוזכרו באחת הבחינות. "לקראת הסוף", סיפר טראמפ, "הייתה להם שאלה כמו 'בחר מספר, אדוני, כל מספר שהוא'. אוקיי. 203. תכפיל ב-9, תחלק ב-2, תחבר 1324, תחסיר 1292. 'אדוני, תכפיל את זה עוד פעם אחת ב-19. מה התשובה, אדוני?' ועשיתי את זה נכון". מומחים ציינו כי הבדיקה שטראמפ מדבר עליה ונקראת 'מבחן מונטריאול להערכה קוגניטיבית' (MoCA), לא כוללת שאלות מתמטיקה של כפל וחילוק.
ואם יש ספקות לגבי מצבו הבריאותי של טראמפ, אין כל ספקות לגבי אחיזתו במפלגה הרפובליקנית. אחרי שסיים את הקריירה של ביל קסידי ותומאס מאסי, שני רפובליקנים שלא היו נאמנים לו מספיק לדעתו, הוסיף טראמפ לרשימה את ג'ון קורנין, סנטור ותיק ומכובד מטקסס. קורנין התמודד נגד קן פקסטון, לשעבר התובע הכללי של טקסס שעמדו נגדו טענות שחיתות כה חמורות עד שמפלגתו שלו ניסתה להדיח אותו. טראמפ הטיל את כל כובד משקלו מאחורי פקסטון וזה הספיק לו כדי לנצח בקלילות את קורנין. פקסטון יתמודד בנובמבר נגד הדמוקרט העולה, ג'יימס טלריקו, כשסקרים מעניקים לדמוקרטים הזדמנות נדירה מאוד לנצח בבחירות בטקסס.