גליל עליון עדיין לא יודעת אם תוכל לצרף את רועי פריצקי, למרות האישור העקרוני שניתן למהלך על ידי המינהלת בעקבות מותו הטראגי של רז אדם ז"ל.
הקבוצה ביקשה להחתים ישראלי במקומו של אדם, שנהרג בתאונת דרכים בחודש שעבר, אך נכון לעכשיו העסקה נתקלת בהתנגדות מצד שתיים מיריבותיה בתחתית - אליצור נתניה ומכבי רעננה. כזכור, המינהלת אישרה בשבוע שעבר חריגה מיוחדת מטעמי "סולידריות", שתאפשר את צירופו של פריצקי מהפועל ירושלים, אלא שהעסקה התעכבה בשל הליך הבוררות סביב מעברו של איתן בורג לבירה.
בהודעה שפירסם המועדון נאמר: "לצערנו נתניה ורעננה טרם אישרו את הבקשה, ובכך נוצר מצב קשה ומאכזב, דווקא ברגע שבו קהילה שלמה ומשפחת כדורסל מתמודדים עם אובדן כבד מנשוא. גליל עליון רואה בהתנהלות הזו חוסר רגישות, היעדר אמפתיה ופגיעה ברוח הספורטיביות והערבות ההדדית".
מרעננה נמסר בתגובה: "אנו משתתפים בצער המשפחה על האובדן הכבד, ומבינים את הכאב של גליל עליון, אך עם זאת לאחר לבטים רבים התקבלה החלטה שלא לאפשר את המהלך". בנתניה סירבו להגיב.
במינהלת הבהירו כי "בעקבות הנסיבות הטראגיות ניסינו לסייע לגליל עליון. מאחר שהתקנון אינו מאפשר את המהלך, נבחנה אפשרות לאשרו כמחווה הומניטרית. לצורך כך נדרשה הסכמתן של הקבוצות הרלוונטיות. הסכמה זו ניתנה על בסיס שני תנאים מרכזיים - זהות השחקן המבוקש והשלמת ההעברה בפרק זמן של 24 שעות ממועד קבלת אישור הקבוצות. מאחר שהתנאי השני לא התקיים, נדרשת כעת הסכמה מחודשת. לצערנו, חלק מהקבוצות הביע התנגדות".
בינתיים בלי פריצקי, אבל עם יובל שניידרמן (18 נקודות) ושחר עמיר (14), גליל "הענישה" אתמול את נתניה עם ניצחון חוץ 83:87.

אדומים מלחץ

לחץ אדיר בהפועל ת"א לקראת המשחק השני בסדרת רבע גמר הפלייאוף הערב (20.55) בבית מכבי מול ראשל"צ, שעשוי להיות האחרון שלהם העונה. הכתומים מובילים 0:1 ויכולים להשלים סנסציה ענקית. דן אוטורו, שלא מסכים לחזור לארץ, ימשיך להיעדר. הפועל ירושלים תנסה לסגור עניין (18.35) בחוץ מול העמק.
עוד ברבע הגמר: הפועל חולון (אדאמה סאנוגו עם 17 נקודות) ניצחה 73:84 את הרצליה, לקחה את הביתיות ותוכל לסגור עניין מחר באולמה. (אפרת עמורבן)