להפועל ת"א, שבנתה קבוצה חזקה ובעיקר יקרה, לא הייתה שום כוונה לסיים את העונה כבר אמש עם הפסד נוסף למכבי ראשל"צ ברבע גמר הפלייאוף.
המטרה העיקרית של הקבוצה הייתה להבטיח עונה נוספת ביורוליג, ואחרי שהושגה היא מסתערת על האליפות בליגה המקומית. ההפסד במשחק הראשון מול ראשל"צ לא היה בתוכניות, ואתמול היא הגיעה לבית מכבי עם הסכין בין השיניים בדרך לניצחון 69:95 משכנע.
1 צפייה בגלריה
איש וויינרייט לא מתקשה מול מכבי ראשל"צ | צילום: אלכס קולומויסקי
איש וויינרייט לא מתקשה מול מכבי ראשל"צ | צילום: אלכס קולומויסקי
איש וויינרייט לא מתקשה מול מכבי ראשל"צ | צילום: אלכס קולומויסקי
הפועל ת"א השתלטה על הפרקט מהרגע הראשון ובהמשך רק הגבירה את הקצב. ג'ונתן מוטלי קלע 20 נקודות, וסיליה מיציץ' הוסיף 18 ועוז בלייזר 16 - והיו אפילו כמה דקות שעל המגרש שיחקו בו-זמנית חמישה ישראלים. אחרית הימים מבחינת דימיטריס איטודיס. בצד המפסיד, אמין סטיבנס קלע 19 וגייב דבו 13.

ירושלים כבר בחצי

הפועל ירושלים השלימה 0:2 על הפועל העמק עם ניצחון חוץ 91:98 ועלתה לחצי גמר הפלייאוף, הרבה בזכות ג'ארד הארפר שקלע 26 נקודות (15 מ-15 מהעונשין) והוסיף 8 אסיסטים ורועי הובר עם 14 נקודות (4 מ-6 ל-3). הקבוצה של שרון אברהמי פתחה את המשחק בצורה חזקה ואגרסיבית, והובילה בסוף הרבע הראשון, אבל האורחים הקשיחו את ההגנה מהרבע השני, וגם ערב קליעה גדול של גיל נויוביץ' (25 נקודות ב-22 דקות) לא עזר למארחים.
מכבי ת"א, שתתארח הערב (18.30) בבאר-שבע למשחק מספר 2 בסדרה (מובילה 0:1), סיכמה לשנתיים עם אקס הפועל ת"א, מרקוס בינגהאם, שצפוי להצטרף בקיץ ולהשתכר 600 אלף דולר לעונה. הפועל חולון תארח (20.30) את בני-הרצליה (0:1).
בבית התחתון, נס-ציונה הביסה בבית את מכבי רעננה 70:96 ועשתה צעד גדול בדרך להישרדות בליגה. ברייס בראון (30 נקודות) בלט אצל המנצחים, טייריס רדפורד (12) היה הקלע המוביל ברעננה. (סתיו איפרגן)

בידיים של זברב

עכשיו אלכסנדר זברב צריך לאסוף את עצמו, לנשום עמוק ולגמור את המשימה. המדורג 2 ברולאן גארוס ראה את קרלוס אלקראס פורש מראש בגלל פציעה ואת כל השחקנים הבכירים מודחים בזה אחר זה, והוא מרגיש את התואר מתקרב. אתמול הוא ניצח את הכישרון העולה מספרד, רפאל חודאר, 6:7, 1:6, 3:6 בהופעה מצוינת ברבע הגמר, וחסרים לו רק שני ניצחונות בשביל לסיים את סיוט הגראנד סלאמים שלו.
הגרמני בן ה-29 הוא הפנים של חוסר התוחלת שמקושר לדור היורשים של פדרר-נדאל-ג'וקוביץ', הכוכבים בני גילו שלא עמדו בלחץ ונעקפו במהרה על ידי אלקראס ויאניק סינר. הוא הפסיד בגמרים של רולאן גארוס, ארה"ב ואוסטרליה. הזהב האולימפי מטוקיו כבר נשכח, ויכול להיות שלעולם לא תהיה לו הזדמנות טובה לזכות בגראנד סלאם ולהשתיק את המבקרים. זה בידיים שלו. היום ברבע הגמר ייפגשו פליקס אוז'ה-אליאסים (4) ופלאביו קובולי (10), ויתקיים דרבי מטאו איטלקי מוזר בין המדורגים 104 ו-105 בעולם, מטאו ארנלדי ומטאו ברטיני.
בטורניר הנשים, מירה אנדרייבה הרוסייה (8) ומרתה קוסטיוק האוקראינית (15) עלו למפגש ישיר בחצי הגמר. (יאיר קטן)