ברעידת אדמה שמדהימה את עולם התקשורת בארה"ב, פיטרה תוכנית החדשות האיקונית "60 דקות" את הכתב הבכיר ביותר שלה סקוט פאלי. פיטוריו של פאלי הם שיאה של מהפכה מהירה שמתרחשת ברשת CBS. בשנה שחלפה מאז השתלטה משפחה המקורבת מאוד לדונלד טראמפ על CBS, עזבו את מחלקת החדשות כמה מהעיתונאים החשובים בארה"ב.
בסוף 2025 מינה אליסון את בארי ווייס, עיתונאית יהודייה ושמרנית, לראש מחלקת החדשות של הערוץ וזו החלה בניקוי כללי. פאלי היה השריד הכמעט אחרון והוא פוטר אחרי שהעביר ביקורת חריפה מאוד על ההחלטה למנות את ניק בילטון, כתב טכנולוגיה ללא כל ניסיון טלוויזיוני, לעורך "60 דקות".
1 צפייה בגלריה
"הורו לי להחדיר שקרים". פאלי
"הורו לי להחדיר שקרים". פאלי
"הורו לי להחדיר שקרים". פאלי
(MICHAEL TRAN, AFP)
במהלך פגישת ההיכרות עם בילטון אמר פאלי, כי יש לו כישורים "דלילים" וכי הוא "לעולם לא יתקבל בברכה ב-'60 דקות'". ביום שלישי בערב שלח בילטון לפאלי מכתב פיטורים שבו כתב: "חטפת את הפגישה הראשונה שלי עם הצוות כדי לזלזל בי, בכישוריי ובכוונותיי בזלזול יוצא דופן. אין לך עניין לתרום להצלחת התוכנית בעתיד“.
פאלי בן ה-68, שעבד ב-CBS מאז 1989, ידע כי הוא מחסל את עתידו ברשת והיה מוכן עם הודעת תגובה, שבה כתב: "כל ההנהגה הבכירה שלנו ושניים מהכתבים הטובים ביותר פוטרו באכזריות רק כי עמדו נגד כוחות ההטיה הפוליטית. ההנהלה החדשה הורתה לי להחדיר שקרים לסיפור רגיש מבחינה פוליטית ולכלול טענות שלא אומתו".