סרן איתן שמואל למברג (21) ממושב משמר השבעה, קצין שריון בגדוד 75, נפל אתמול בקרב בדרום לבנון.
התקרית אירעה סמוך לשעה 16:00 כשמחבל ירה טיל נ"ט לעבר טנק של כוחות צוות הקרב החטיבתי של גולני, שפועלים בדרום לבנון, צפונית לנהר הליטני. מיד לאחר האירוע, צה"ל תקף מהאוויר ובאמצעות ארטילריה תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב.
סרן למברג הוא חלל צה"ל ה-13 שנפל מאז כניסתה לתוקף של הפסקת האש, ב-18 באפריל. מאז יום שבת האחרון נפלו בלבנון ארבעה לוחמי צה"ל: סמ"ר מיכאל טיוקין ז"ל לוחם סיירת גבעתי, סמ"ר אדם צרפתי ז"ל לוחם מגלן, וסרן ד"ר אורי יוסף סילבסטר ז"ל הרופא של גדוד שקד בגבעתי. אתמול נוסף גם שמו של סרן למברג לרשימה הכואבת.
ראש הממשלה בנימין נתניהו ספד אמש: "לב כולנו דואב את נפילתו של קצין השריון, סרן איתן שמואל למברג ז"ל, שנפל בקרב בדרום לבנון. יחד עם כל אזרחי ישראל, רעייתי ואני שולחים את תנחומינו העמוקים למשפחתו ומשתתפים בצערה הכבד. איתן ז"ל, ממשמר השבעה, היה מפקד אמיץ שהוביל את חייליו בחזית הקרב כדי לשמור על ביטחון ישראל. לנצח נזכור את גבורתו ואת הקרבתו. יהי זכרו ברוך ונצור בליבנו לעד".






