יש כמה הופעות שאנריקו מסיאס (87) לא ישכח לעולם, ביניהן ההופעות בפני החיילים במלחמת יום הכיפורים. "הלכתי עם האמרגן שלי שמוליק צמח ז"ל לבתי החולים שבהם אושפזו הפצועים ושרתי להם", הוא מספר. "היו לי דמעות כשראיתי אותם מתרגשים. שרתי גם לחיילים בשדה הקרב לפני שיצאו להילחם. היה חשוב לי לעודד אותם ולחזק אותם. ההופעה הראשונה שלי בארץ הייתה ביום העצמאות 1967 באיצטדיון רמת גן. הופעתי לצד ננה מושקורי, קליף ריצ'רד והצלליות והמון אמנים ישראלים. אני מתרגש עד היום כשאני נזכר ששרתי בפני נשיא מצרים אנואר סאדאת ליד הפירמידות כשהסכם השלום עם ישראל נחתם. ישראל עבורי היא הכל. היא החיים שלי, הבית שלי והמשפחה האמיתית שלי. אני אגיע לכאן ככל שאוכל, ואשמח לשיר למעריצים שלי את כל השירים הכי גדולים שלי מכל השנים".
1 צפייה בגלריה
"לא מתכוון להפסיק לשיר". מסיאס
"לא מתכוון להפסיק לשיר". מסיאס
"לא מתכוון להפסיק לשיר". מסיאס
(מרטין לאפיט)
ביום ראשון הקרוב, 14 ביוני, במשכן באשדוד, יופיע מסיאס במסגרת פסטיבל מרידיאנו אשדוד, יחד עם התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, בניצוחו ובעיבודו של עומר אביטל. "אני מכיר את עומר אביטל כבר שנים רבות והוא מאסטרו אמיתי, מוכשר מאוד, ורציתי לעבוד איתו ועם התזמורת האנדלוסית של אשדוד. לאבא של אשתי, שייח' רמו מקונסטנטין, הייתה תזמורת אנדלוסית, שם ניגנתי ושם גם פגשתי את אשתי המנוחה סוזי, אז מוזיקה אנדלוסית הייתה תמיד הנשמה שלי".
מסיאס השתדל לבקר בישראל גם במלחמות האחרונות, כשאחרים חששו להגיע לכאן. "מאז 7 באוקטובר אני מרגיש עצוב מאוד", הוא אומר, "אבל אני אמן, מוזיקאי, לא פוליטיקאי ולא רוצה להיכנס לפוליטיקה. אני משאיר את זה לפוליטיקאים, אבל כשאנשים פוגעים בישראל, הם פוגעים גם בי. אני תמיד אעמוד לצידכם".
מה אתה חושב על האנטישמיות והיחס בעולם לישראל? "האנטישמיות רק הולכת וגדלה לצערי, וזה מעציב אותי מאוד. אני חושב כבר שנים על עלייה לארץ, אבל לא קל עבורי לעזוב את הילדים והנכדים שלי בפריז. בכל מקרה, הלב והנשמה שלי נמצאים איתכם, ואם מישהו פוגע בכם, הלב שלי בוכה".
עד מתי תמשיך להופיע? "כל עוד אלוהים ייתן לי כוח ונשמה, אשמח לשיר עבור המעריצים שלי".