חגיגות יום הולדתו ה-80 של הנשיא טראמפ בבית הלבן סוקרו בהרחבה בתחילת השבוע, כשרבים ראו בהן שיקוף לנשיאותו הראוותנית. אם התוכנית הזוועתית הבאה הייתה יוצאת לפועל, הן היו נשארות טבועות בהיסטוריה האמריקאית בהקשר אפל בהרבה.
ה-FBI פרסם אמש כי סיכל מתקפת רחפני נפץ וצלפים שכוונה נגד האירוע החגיגי UFC Freedom 250 שנערך ביום ראשון במדשאת הבית הלבן, לרגל יום הולדתו של הנשיא טראמפ ויום העצמאות ה-250 של ארה"ב ההולך וקרב. לפי הדיווחים, שאושרו על ידי ראש ה-FBI קאש פאטל, כ-12 חשודים לקחו חלק במזימה, והם לקחו חלק בתא של 23 אנשים המזוהים עם אידאולוגיית ימין קיצוני.
ב"ניו יורק פוסט" דיווחו כי המתקפה שתוכננה הייתה מתקפה רב-שלבית שתכלול שימוש ברחפנים עמוסים בחומרי נפץ, כשהמטרה היא לפגוע בבניינים בקרבת האירוע, לעורר בהלה המונית – וכך לגרום לקהל לפתוח במנוסה לעבר צוות צלפים שהיה מוכן לפגוע בהם. על פי הטענה, "גל שני" של תוקפים אמור היה להסתער אחר כך על שערי הבית הלבן.
כמה מהחשודים האחרים נסעו לפי הדיווחים לפרדריקסבורג שבווירג'יניה ב-12 או ב-13 ביוני כדי להיערך למתקפה, ובמכשיר האייפון של אחד מהם מצאו החוקרים לפחות 23 משתמשים באפליקציית הצ'אט המוצפנת "סיגנל" שהיו מעורבים בדיונים על אופייה של המתקפה העתידית. האידאולוגיה שזוהתה בקרב המשתמשים היא של "תאוצנות" (Accelerationism) - אידאולוגיה רדיקלית שחלק מהאוחזים בה קוראים לבצע מעשים קיצוניים כדי לעורר שינוי בחברה. אחד החשודים אמר לחוקרים שמטרת המתקפה הייתה לפגוע ב"אליטות קפיטליסטיות", ב"מיליארדרים" ובפוליטיקאים שקיבלו כספים מהשדולה הפרו-ישראלית איפא"ק.
אירוע הראווה המתוקשר UFC Freedom 250 שבו התכוונו מתכנני המתקפה להוציא את המזימה לפועל נערך בהשתתפות כ-4,300 איש, בהם 1,200 חיילים בשירות פעיל. האירוע הוצג רשמית כחלק מחגיגות 250 השנים לעצמאות ארה"ב שיצוינו בחודש הבא, והוא נערך ב"יום הדגל" האמריקאי, שמציין את אימוצו הרשמי של דגל ארה"ב, אולם נראה כי לא במקרה הוחלט לקיים אותו ב-14 ביוני, יום הולדתו. לא בכדי האירוע המרכזי בו היה משחק היאבקות של ה-UFC, ליגה שהנשיא טראמפ הוא חובב ותיק שלה.
ובתוך כך, אמש חשף ה"וושינגטון פוסט" כי עלות אולם הנשפים שבונה טראמפ בבית הלבן האמירה לסכום עצום של 600 מיליון דולר, וכי כמחצית מהסכום ישולם מכספי המיסים. זאת בניגוד להבטחת הנשיא כי האולם ימומן מתרומות בלבד.





