עד גיל 25 הספיקה נאיה נאיה בינשטוק הספיקה לשחק כבר ביותר מעשר סדרות. היא הייתה מעפילה בסדרה "פלמ"ח", תיכוניסטית בתיכון מעורבב ב"מקיף מילאנו", בת הרב ב"ריקוד האש", נטע זהבי, תלמידת כיתה י"ב, קורבן אונס שהופכת לחשודה ברצח בסדרת המתח ב"בלקספייס", ועכשיו היא מצטלמת לסדרה "המוגבלים" שכתב גור קורן ומביים גלעד קמחי. בין לבין היא שיחקה בהצגה "את שאהבה נפשי" בתיאטרון הבימה, ועכשיו היא זוכה לשבחים על משחקה בהצגה "האשליה", של קבוצת הצעירים של הקאמרי - קומדיה שבורת לב שכתבו מעיין אבן וקרן חובב שגם מביימת, ומגוללת את סיפורו של בחור שלא מצליח להתגבר על הפרידה מחברתו, כשבמהלך דייט כושל על שפת הים הדייט שלו מתוודה שהיא מכשפה. לצידה של בינשטוק משחקים נדב עדר, אלינור וייל, עמית שושני, ענבל בר לב, אנה בנימין, וורקו מקונן ואורי פרלמן.
מתפקיד לתפקיד. נאיה בינשטוק
מתפקיד לתפקיד. נאיה בינשטוק
מתפקיד לתפקיד. נאיה בינשטוק
(אור דנון)
למה בחרת להצטרף לקבוצת הצעירים?
"זה תענוג צרוף לעשות תיאטרון עם חברים, בני הגיל שלי, כשאנחנו מרגישים חלק מהיצירה. כולנו מדברים באותה שפה. כשסיימתי את בית הספר למשחק ידעתי שמעבר לקולנוע וטלוויזיה אני מאוד רוצה לעשות תיאטרון. כבר מזמן רצתי לעשות את זה בקאמרי, עם השחקנים והבמאים שנמצאים שם. יש משהו לא יציב, אפילו בודד, בעבודה של שחקן עצמאי בישראל, שעובד בעיקר בהפקות טלוויזיה. אתה כל הזמן מדלג מהפקה להפקה וממשפחה למשפחה. המחשבה שיהיה לי בית שאני אוכל לחזור אליו, לאנשים שאני מכירה ואוהבת, בתום הצילומים, היא רווח גדול".
את מגדירה את עצמך כשחקנית תיאטרון או טלוויזיה?
"אני מתחבטת עם זה כל הזמן. כשאני עם שחקני תיאטרון, אני מרגישה לפעמים נטע זר, וכשאני עם שחקני טלוויזיה אני מרגישה שאני יותר נאמנה לתיאטרון. הסדרה 'פלמ"ח' הייתה יריית פתיחה מאוד חזקה בעיניי, ואני לנצח אשמור לה חסד נעורים, ו'מקיף מילאנו' היא אבן דרך משמעותית בפרסונה הציבורית שלי. גם 'את שאהבה נפשי' בהבימה הייתה נקודת ציון חשובה. זאת הייתה הפעם הראשונה שעשיתי תיאטרון".
מה את חולמת לעשות?
"החלומות שלי זהים לחלומות שהיו לי בגיל 18 - לשחק בחו"ל, לעשות שייקספיר בתיאטרון, לעבוד עם במאים ושחקנים שאני מעריכה ומעריצה, אולי גם לביים. עכשיו אני מגשימה חלום כשאני משחקת בסדרה "המוגבלים" שיצר גור קורן, על פי המחזה המצליח שלו, שמביים גלעד קמחי, כשלצידי שמות כמו עמוס תמם ושני כהן. מתנה נהדרת ללא ספק".